maanantai 22. huhtikuuta 2013

22/4 Kohti uusia haasteita

Nyt on yö nukuttu, pettymyksen tunne unohdettu ja on aika tehdä treenisuunnitelmia :)

Ensinnäkin kiitoksia kaikille kannustuksesta ja hyvistä huomioista, joita olette videosta tehneet. :)

Tärkein oivallus, mikä videota katselemalla tuli, oli että Tao oli kovin paineistunut. Se läähättää, haukottelee, katselee muualle, on jähmeä ja sulkeutunut. Sääli että en tajunnut sitä heti kisatilanteessa (tajusin vain että se tuntuu jotenkin tosi oudolta, mutta en tiennyt minkä vuoksi), ja erittäin sääli etten osannut tukea nuorta koiraani oikein ja saada sitä rentoutumaan.

Toinen tärkeä oivallus on se, että olen Taon kanssa osallistunut kuukauden sisään kolmeen jännittävään kokeenomaiseen tilanteeseen (karsinnat, liikkurikurssilla demoilu, alokasluokan koe). Taon vire ja suoritus ovat huonontuneet kerta kerralta. Nyt haluan nollata tämän tekemäni vahingon pitämällä pidemmän tauon kokeista / liian kokeenomaisista treeneistä ja tekemällä treeneissä ensin vireennostoa ja sitten vasta aloitetaan taas palkattomuustreenit.

Karsinnoissa mua jännitti hirveästi mutta Tao tsemppasi mahtavasti, nyt kun Taoa jännitti niin miksi minä en pystynyt tsemppaamaan? Mielestäni mua ei jännittänyt kovinkaan paljon, mutta annoin kaikki käskyt normaalia kovemmalla äänellä ja hieman eri äänenpainoilla. Mulla on tää kailottaminen kisoissa tullut opittua, kun ekoissa kokeissa Bensonin kanssa nollattiin liikkeestä maahanmeno kun koira ei kuullut käskyäni. Oli siinä Satakunnan lennoston ylilennollakin pieni osuutensa tilanteessa... Olen kisanomaisissa treeneissäkin kailottanut käskyt ja saanut palautteen, että älä kailota, Tao paineistuu. Miksi ihmeessä en voinut sitten toimia tämän ohjeen mukaan? Tämä on ensimmäinen asia, joka menee treenattavaa-listalle. Toinen asia joka mun täytyy opetella, on kuinka saan Taon rentoutumaan jos se on paineistunut (minun tai kisatilanteen takia). Mietin vähän nenäkosketuksen käyttöä rentoutuskeinona, sitä voisin käyttää kisoissakin. Toinen treenattava ja kokeiltava asia.

Videolta kun katsoo, niin treenata täytyy edellisten kahden asian lisäksi muun muassa:
- liikkuroituna lähdöt - katsekontaktin vahvistaminen, mielentila odottavammaksi - tätä on jkv treenattukin mutta ei tarpeeksi
- seuruussa Taon paikka taaksepäin - nyt on aivan liian edessä.
- seuruussa takaosankäyttöharjoituksia (huomasitteko, kuinka suorassa Tao seurasi? :))
- maahanmeno liikkeestä - liikkeen rakentaminen uudelleen niin että ajattelee etupää edellä maahan vai että tipahtaa niiltä sijoiltaan alas? Nopeutta kuitenkin lisää.
- liikkeestä seisomisen pysähdyksiä. Koetilanteessa edeltävän seuruun asento oli huono ja uskon sivuaskeleiden johtuvan tasapainon hakemisesta.
- kisapalkkaus (Maijulta vinkkejä odottaen ;))
- virittely

Eli treenit jatkuu :)

1 kommentti:

  1. Lämmittää kovasti, kuinka nykyään etsitään ensisijaisesti syitä itsestä ja tilanteen vaikeudesta. Aloluokkaan olitte kyllä oikeastikin sikäli täysin valmiita, että ALO1:hän sieltä tuli :)

    Riikka

    VastaaPoista