lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kulon harjoituskoe

Kävimme tänään harjoittelemassa kisaamista Kulon kanssa, kun Pirkanmaan noutajat järjestivät epäviralliset tokokokeet. Huomasin ilmoituksen viikolla ja hetken mielijohteesta laitoin ilmoittautumisen vetämään, vaikka sairastelujen ja työkiireiden takia treenit ovat olleet todella vähäisiä viime aikoina, viikkoon emme ärhäkän flunssani vuoksi ole tehneet mitään ja pariin viikkoon emme ole ehtineet käydä kimppatreeneissä. Mutta olin asennoitunut suoritukseen hyvänä harjoituksena.

Paikan päälle kurvattiin vähän myöhässä, äkkiä ilmoittautumiseen ja koira autosta lämmittelyyn ja virittelyyn. Kuloa kiinnosti kaikki ympäröivä maailma, mutta kun palkkasin sitä kaikesta katsekontaktinotosta itseeni, se alkoi tarjota tätä toimintoa. Vähän se oli väsynyt, oli varmaan sitten kuitenkin saanut aamupäivällä juosta vähän liikaa veljensä kanssa. Halusin nähdä miten se tekee hieman väsyneenä, toisinsanoen jäisikö sellainen liian innokkuuden aiheuttama ylimääräinen tepsutus ja epätarkkuus pois - ja kyllä se jäi.

Tuomarina oli Tiina Palmu ja liikkurina Minna Järnvall. Aloitimme yksilöliikkeillä, lopussa luoksepäästävyys ja paikallaolot.

Seuraaminen kytkettynä 9,5 - Tämän liikkeen harjoittelu aloitettiin koepaikalla, ja Kulo suhtautui tähän vielä kehässäkin vähän asenteella että ollaan hihnalenkillä, ei ihan paras skarppiustaso. Tuuli heilutti kehänauhoja ja niitä piti vilkaista pari kertaa.

Seuraaminen vapaana 10 - Tässä oli jo paremmala asenteella, tosin käännöksissä käytti vähän laiskantuntuisesti takaosaansa. Itse saisin oikeasti opetella kävelemään kulmat pehmeämmin ja pitämään kävelyn tahdin samana koko suorituksen ajan. Lisäksi kävelin hirveän pitkillä askelilla ja liikkeestä pysähtymisessä hidastin omaa kävelytempoani ihan liikaa ja liian aikaisin.

Liikkeestä maahanmeno 10 - Koira meni nopeasti alas ja suoraan ja kaikin puolin bueno. Itse olin kuulemma aavistuksen hidastanut omaa kävelyvauhtiani ennen käskynantoa, joten nyt todella tämä oma kävely treenin alle!

Luoksetulo 10 - Ihan kivasti, vähän ennakoi sivulletuloa hidastamalla selvästi jo paria metriä ennen, mutta perusasento oli suora ja siitä olen iloinen! :) Eikä flänkännyt eikä häiriintynyt vieressä lepattavasta kehänauhasta.

Liikkeestä seisominen 0 - Kulo keksi yhtäkkiä liikkurin, ja meni hänen käskytyksestään maahan. Ystävällisesti saimme tätä jäädä hiomaan ja tosi kiva, että ongelma tuli nyt esille - voimme sen treeneissä työstää pois ja suoritusvarmuus lisääntyy kun Kulo oikeasti oppii, että vain mun sanomisiani totellaan. Fiksu tyttö ja tässä näkyy vähäinen viimeaikainen treeniminen :-)

Hyppy 10 - Hyvin teki, vähän jäi turhan lähelle estettä mutta tiedän että pystyy avoimessakin tulemaan ongelmitta takaisin, joten en tee tälle mitään.

Kokonaisvaikutus 10

------

Luoksepäästävyys 10 - Hienosti istui peppu maassa, oli selkeästi mielissään kun vieras täti tuli rapsuttelemaan mutta tiesi että töissä ollaan

Paikallaolo 10 - Tein tämän pää ylhäällä ja pysyi levollisella ilmeellä. Meni lonkkalepoon kesken ajan eli tönimistreeniä vaan lisää. Meni alas ja nousi ylös heti käskystä, jäi vähän lysyyn ylös noustessa.

Suoritus videolla (pahoittelut huonosta kuvanlaadusta)Kulo oli kiva varma kisakaveri! Se oli aika ihmeissään kun palkkaa ei herunut, mutta ei ruvennut säätämään mitään omiaan. Palkkaamattomuustreenit kuuluvat kevään asialistalle, toivotaan että vastoinkäymiset ja takapakit olisivat nyt taaksejäänyttä elämää ja saataisiin ehjää treenikautta, niin että voitaisiin oikeasti edetä treenisuunnitelman mukaisesti.

Kisapaikalla Kulo oli reipas, vähän kyllä kiinnosti muut koirat ja etenkin kaikki ihanat ihmiset. Kokemattomuus näkyi molemmilla mutta sehän on vaan treenattava asia, tärkeintä on että kaikki edellytykset ovat nyt ihan kohdillaan. Kulon kanssa on mahtavaa jatkaa yhteistä tokouraa!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti