sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

10/6/2012 Oivalluksia ja suunnitelmia

Oltiin perjantaina Bensonin kanssa ProCaniksen toko-treeneissä, ja taas saatiin hyviä vinkkejä meidän ongelmiin:

- Liikkeistä seisominen. Hyvää: Pysähtyy nopeasti, varma paikoillaan seisominen. Ongelma: Pysähdyttyään useimmin siirtää etuosaansa vasemmalle jääden vinoon asentoon. Kokeilimme kahta erilaista ratkaisua: a) pallo muutaman metrin päähän, seurauttaminen sen luokse ja kun pallo oikealla puolellani, seiso-käsky ja heti vapautus. Ei toiminut, koska Benson jumiutui eikä pystynyt suorittamaan edes normaalia seuraamista. Kyseessä kuulemma samankaltainen ilmiö kuin bc:illa, saapahan tutustua tähänkin asiaan puudelin välityksellä.. b) seurauttaminen, pallo oikeassa kädessä. Seiso-käsky ja pallon samanaikainen tiputus, vapautus pallolle. --> Tämä toimi loistavasti, tuli nopea pysähdys ja jäi suoraan asentoon. Näitä nyt niin monta toistoa, että uppoaa puudelin kaaliin tuo magneetti oikealle. Välillä testaan ilman palloa, että alkaako jo olla takaraivossa oikea asento.

- Luoksetulo + pysäytys. Hyvää: Pysähtyy todella terävästi käsieleellä, jää seisomaan paikalleen. Tulee nopeasti laukalla ennen ja jälkeen pysäytyksen. Periaatteessa valmis koeliike. Huonoa: Näitä kokeenomaisia koko liikkeen suorituksia on nyt tehty 4kpl ja Benson rupesi toisella toistolla ennakoimaan hidastellen ennen pysähdystä. Ratkaisu: Liikkeestä seisomisia vain erillisenä harjoituksena esim. putken / puun kiertämisen avulla. Luoksetuloissa paljon läpijuoksutreeniä / alokasluokan luoksetuloja. Toisinaan tarjoaa huonon sivulletulon jääden liian eteen / taakse. Lisää sivulletuloharjoituksia että paikka olisi niin varma kuin mahdollista.

- Askelsiirtymät. Ei ongelmia siirtymissä eteen/taakse/oikealle (oikealle siirryttäessä menee kylki edellä hyvässä asennossa :) ). Askelsiirtymät vasemmalle eivät vaan onnistu, koira on koko ajan jalan alla ja meno on yhtä sählinkiä. Makupalalla houkutellessa keskittyy tavoittelemaan makupalaa, ei huomaa mistä liikkeessä on kyse. Ratkaisu: keppi oikeaan käteen, koira sivulla. Ensin yhden askeleen siirtymiä vasemmalle.  Kepillä paukutan kevyesti maahan / kosketan Bensonia takapuoleen. Opetan tähän käskysanan, tätä voisi treenata niinkin että on naamat vastakkain ja kepillä ohjaamalla saa aikaan sivuttaisliikkeen.

Muita pohdintoja:

- Ruutu. Ongelma: jää usein ruudun eteen, ja siitä mun kommenttia odottaen peruuttaa ruudun keskelle, ei kuitenkaan juokse heti ykkösellä oikeaan kohtaan. Ratkaisu: nyt paljon toistoja niin että lelu on ruudussa, sitten alkaa kokeilla ilman lelua, palkaten oikeasta asennosta lelun heittämällä.

- Kaukokäskyt. Oon tosi tyytyväinen edistymiseemme näissä :) Ajattelin etten saa ikinä Bensonia maahan-seiso-liikkeissä pitämään takajalkojaan täysin paikoillaan, mutta ratkaiseva harjoitus oli sellainen, että laatikon avulla kiilasin Bensonin seinän väliin, jossa se ei mahtunut heittämään takamustaan sivulle, ja tässä ollaan tehty kymmeniä toistoja iltaisin. Samalla syvät lihakset ja tasapaino paranevat, oikea liike jää lihasmuistiin. Ollaan tehty liikettä myös keskellä lattiaa, ja on pysynyt hyvin paikoillaan. Nyt voisi ruveta pikkuhiljaa häivyttämään käden liikettä, varmaan ensin seinän vieressä ja sitten siirtäisi liikkeen pois seinän vierestä.

Koontia Taon treeneistä:

Tao on aivan uskomattoman hieno pieni koiruus <3 Sen kanssa on niin kiva treenata, se yrittää koko ajan parhaansa ja keskittyy aivan uskomattomalla tavalla. Se on hoikistunut viime viikosta, ja tavoittelee ruokaansa ahnaasti, nyt on pystytty treenaamaan kuivanappuloillakin :)

- Ruutu: namialusta ruudussa, lähetys 20m päästä. Ennen lähetystä vihjesana "Missä ruutu on?". Juoksee reippaasti namialustalle. Tässä ehkä makupalojen häivytys ja namialustan muuntaminen kosketusalustaksi? Tavoitteena, että ennen palkkaa penikka kääntyy kohti mua.

- Sivulle tulo: varmuutta tullut lisää, ei enää ihan niin riippuvainen käsiavusta. Toisinaan onnistuu sivulletulo hiemaan väljään asentoon ilman käsiapua. Tähän toistoja lisää, kuitenkin niin ettei jäisi kiinni käteen. Hienosti käyttää takaosaansa käännöksessä, paljon paremmin kuin Benson paljon vanhempanakaan!

- Seuraaminen: yhden askeleen seuraamisia. Tässä on tullut pientä edistystä. Luonto käskee Taoa liikkeelle lähdettäessä hakeutumaan mua vastapäätä seisomaan, se kaartaa vasemman kautta myötäpäivään eteen. Tässä ollaan nyt saatu pennun päähän ajatusta siitä, että vieressä voi ja kannattaa tassutella suoraan. Käännöksissä vasemmalle kääntää takaosaa kivasti. Osaa hakeutua vadin päälle seisomaan etutassut vadilla, saatu jo pientä sivuttaisliikettäkin, tätä ei tosin olla vielä treenattu kuin kahtena kertana. Tässä olis tavoitetta =) :- Luoksetulo: tulee vauhdilla luokse, istuu suoraan eteen. Itse olen suolapatsaana kunnes pentu aivan lähellä, sitten valtavat kehut.

- Jälki: ollaan tehty nyt 8 namikolmiota ja neljä 5-8m suoraa jälkeä, ja Taolle on alkanut tulla hyvä imu jäljelle ja ajatus eteenpäin menemisestä. Yritän ajoittaa jäljet niin, että se olisi hieman väsähtänyt jotta malttaisi edetä rauhassa. Himmaan pienesti hihnalla.

Summa Summarum:

Koirien kanssa on niiiiiin mielenkiintoista treenata, ja on ihanaa että tuttavapiirissä on ihmisiä joilta saa pulmatilanteessa hyviä vinkkejä. Ehkä vielä ihanampaa on, että on oppinut (ja on oppimassa) lukemaan koiraa ja keksimään ratkaisuja. Ja sekin on ihanaa että on niin ihana mies joka auttaa mua, tässä rakkaalle Henkalleni julkinen kiitos <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti