keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

20/6 Treenipäiväkirjan tynkästä ja kuvia viikonlopulta...

Benson:

- puun kiertoja ja pysähdyksiä lelu heittämällä / käsimerkillä (koska eilen valui kahdesti käsimerkistä välittämättä läpi) - nopeat varmat pysähdykset, vapautus luvalla
- nauhattomaan ruutuun juoksutreeniä: ruutu-käsky ja koiran lähdettyä kohti ruutua samantien pallon heitto ruudun yli. Näitä 10 toistoa, sitten kokeilu ilman -> Benson juoksi käskyllä vauhdilla ruudun yli. Koira takaisin luokse, uusi lähetys, juoksi taas yli. Heitin lyhyen heiton jolloin palasi hakemaan sen. Seuraavalla kerralla ruudun sisään. Palkkaussuunnan vaihteluilla oikean kohdan hakemista. Enemmän pitäisi saada ajatusta kartioiden väliin sijoittumiseen, mutta pelottaa että se johtaa taas siihen kaupankäyntiin joten mennään enemmän mun ohjaamana nyt.
- liikkeestä seis - pari toistoa jossa tiputin pallon käskyn kanssa samaan aikaan oikealle puolelleni. Sitten kokeilu ilman palloa - pysähtyi suoraan. Paikallaan seisomista parannettava: jotta seisoisi liikauttamatta varvastaankaan ja katsoisi eteenpäin.
- Seuraaminen ja pysähdys. Ongelmana ollut että valuu eteen (jolloin itse lähdin hidastamaan ennen pysähdystä, jolloin Benson oli ihan ulalla että koska oikein meinaan pysähtyä). Ennen pysähtymistä otan yhden lyhyemmän askeleen, muuten reipas pysähdys. Jos meinaa valua eteen, hihnasta nyppäisy niin että pysähtyy samaan aikaan kuin itse. Näitä kaksi muistutusta, sen jälkeen pysähtyi terävästi.
- maahanmenoja hissi-tekniikalla makupala-avusteisesti, näihin vain toistoja lisää että menee kunnolla lihasmuistiin. Tavoitteena että maahan-käskyn kuullessaan valahtaa heti alas eikä ryömi eteenpäin senttiäkään. Piste.
- paikkamakuutreeniä: sisällä 5-10min, itse lähellä edessä seisten, matkaa päivien mittaan pidentäen. Sitten ulos häiriöttömään paikkaan, häiriötä lisäten jne.
Tao:

- Luoksetuloa: Lenkillä vapaana, Tule-käsky ja namipalkkaus. Toistoja parisenkymmentä tänään.
- Autotien lähellä kävelyä, hieman arastelee autoja. Katsekontaktista palkka, muuten ei huomiota. Ei kytännyt / vaaninut autoja joten en tee autoista sen isompaa numeroa. Jos syöksähtää auton perään, niin...!
- Sivulletulo: katsekontaktitreeniä sivullaistumiseen. Paljon onnistuneita sivulletulotoistoja että oikea paikka vakiintuu vahvaksi.
- 2 lelun leikkiä: tavoitteena että lelun suuhun otettuaan haluaa palata luokse. Leikkimisen myötä olen itsekin oppinut lukemaan Taon leikkiä ja ajoittamaan omaa toimintaa paremmin. Ja huomaa kuinka hyvää leikkiminen tekee suhteelle, sen merkitystä ei voi liikaa korostaa.. :)
- Kolinapurkin kantamista suussa (metalli + ääni). Heittelin tölkkiä, Tao toi tosi nätisti takaisin ja vieläpä luovutti tölkin! :) Saas nähdä oliko vaan tämän illan hairahdus..
- Otettiin liikkeestä istumista ilman käsiavustusta (en tiedä kiirehdinkö turhaan...?) - alun ihmettelyn jälkeen alkoi päästä jutun juoneen. Istumisesta nopea palkka --> alkoi tarjota istumista nopeammin.
- Eteen istumaan tulemista: istun tuolilla jalat v-asennossa. Tao osaa jo hakeutua eteen istumaan, tosin saisi olla vielä tiiviimpi ja intensiivisempi. Jatkossa palkkaan tiheämmin.
- Ruutuun-lähetystä: Namialustalla muroja, lähetys 10m päästä. Menen perässä ruudulle, ja lisään makupaloja namialustalle kun katsoo minua namialustan ääressä seisten.
- Jälkitreeniä: suora jälki 11m, namit kantapään ja päkiän kohdalla. Tänään sivutuuli vähän haittasi ja oikealla olevat namit meinasivat jäädä huomaamatta. Tulevaisuudessa jälkitreeniä erilaisilla alustoilla.
- Kynsienleikkuu: sujui mahtavasti, alun lyhyen rimpuilun jälkeen alistui ja makoili rauhassa, toki kättä piti pitää päällä mutta mielentila oli oikea.
- Viimeiseen 24 tuntiin ei ole tehnyt yhtään vahinkoa sisälle (ja juurikin tätä kirjoittaessani alkoi pissata sanomalehdelle, kuinka ollakaan ;) )

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti