keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

18/7/2012 Fysioterapiaa

Tänään käytiin Bensonin kanssa pitkästä aikaa ft Kirsi P:llä. Viime hieronnastakin oli aikaa jo melkein pari kuukautta, joten jännitti aika lailla että mikä on tuomio. Etenkin kun viimeisen parin kuukauden aikana Bensonin elämään on tullut aika iso mustavalkoinen elämänmuutos :) Onneksi tämä tulokas leikkii tosi nätisti Bensonin kanssa. Lisäksi olen kiinnittänyt huomiota siihen, että Benson on leikeissä oppinut Taolta menemään selälleen maahan. Tällä tavoin se varmaan suojaa samalla selkäänsä.

Benson sai juosta pyörän vieressä Nekalaan ja käynnin jälkeen takaisin. Se kulki vapaana pysyen nätisti lähellä. Ainoa vaarantilanne oli menomatkalla, kun se meinasi karata tien yli Kirsin hoitolaan tutun paikan tunnistaessaan. Benson pitää Kirsin paikasta ihan valtavasti - heti sisään tullessa piti kiivetä Kirsin terapiaportaat, ja vähän myöhemmin käydä kurkkaamassa vesijuoksumatolle, ravata puolapuut, testata tasapainokärry, nuuhkia hieronta-alusta, käydä tasapainotyynyllä. Voitte kuvitella, että paikka oli pienen vilkkaan puudelin mielestä paratiisi täynnä kaikkea mielenkiintoista kokeiltavaa.

Aluksi katsottiin vaa'alla miten Bensonin paino jakautuu. Benson kantaa painostaan suurimman osan etutassuilla, ja etenkin oikealla etujalalla. Tämän jälkeen testattiin isolla tasapainotyynyllä kehonhallintaa, jossa selvisi että se on hyvä, ja että Benson herkästi siirtää painoaan oikealle etu- ja takajalalle. Iso tasapainotyyny taitaa olla meidän ostoslistalla, koko villakoira mahtui sille ja varmaan Taokin tulee mahtumaan. Sen avulla saisi tehtyä mahtavan treenin niin itselle kuin koirille. Hinta, 140 euroa, tosin pisti vähän miettimään...

Testien jälkeen Kirsi hieroi Bensonin. Kaikenkaikkiaan koira oli paremmassa kunnossa kuin kevättalvella. Kirsi sanoi että on hyvä asia, ettei tila ole huonontunut. Lonkkien kanssa varmaan pärjätään, mutta selkä tulee olemaan arvoitus. Toivotaan että sen kanssa pärjäisimme mahdollisimman monta vuotta. Selkä oli lanneselän alueelta jumissa ja juosteinen, minäkin tunsin kireät lihassäikeet ja -möykyt. Oikean etujalan alue, etenkin rintalihas, oli hieman kireä. Sain Kirsiltä ohjeita selän hierontaan ja rintalihaksen venyttelyyn, tavoitteena olisi pitää villakoiralle lihashuolto kerran viikkoon. Positiivista tosiaan on, että selkä ei ole koko pitkien selkälihasten osalta jumissa, vaan vain lanneselän kohdalta. Benson myös kesti hieronnan ja selkälihasten painelun hyvin eikä karannut heti alta pois.
Benson syö nyt tätä, Kirsi suositteli Synoquinia seuraavaksi. Piiran mukaan valmisteita on hyvä vaihdella.

Illalla käytiin Nappiksen ja koirien kanssa metsälenkillä ja uitettiin koiria. Taokin pääsi (lue: joutui) veteen, minkä jälkeen sillä oli kova työ nuolla turkkia kuivaksi.
Tein illalla Taon kanssa sellaisen treenin, että naksutinkoulutuksen periaattein palkkasin sitä etutassujen vadin päälle panemisesta. Vein harjoituksen pidemmälle niin, että Taon piti pyöräyttää takapäänsä vadin päällä seisten niin, että lopulta se oli sivullani jalkaa vasten painautuen mistä sai palkan. Tämän jälkeen treenattiin tasapainotyynyn kanssa takajalkojen tyynylle laittamista. Tao oli valtavan innoissaan pikku treenituokiostamme, ruoan kelvatessa hyvin palkaksi! Lopuksi leikittiin, heittelin palloa jonka Tao nykyisin ainakin sisätiloissa tuo mulle takaisin ja pudottaa eteeni / käteeni. Päivällä ehdittiin kahteen kertaan tehdä puun takaa kiertämistä. Koko ajan on Taon kanssa tunne, että siitä on tulossa ihan mahtava harrastuskoira - on se vaan niiiiiiin hieno koiruus!

Hoitopuolella oli luvassa punkin irroitus ja kynsien leikkuu, molemmat sujuivat hyvässä hengessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti