tiistai 24. heinäkuuta 2012

24/7/2012 Heidin kanssa treenaamassa

Oltiin illalla Heidin ja koirien kanssa treenaamassa Hakametsän hiekkakentällä, joka oli meille uusi mutta tosi kiva paikka. Heidin ja Aronin treenit oli jälleen hienoa katseltavaa. Jos olin ajatellut Bensonin voittajaluokkaan vielä saavani, niin taas tuli epävarma olo että voinko puudelikultaa saada noin hienosti kulkemaan kun sen kanssa on tehnyt pohjat niin nopsaan. Yksi iso miinus on Bensonin ääntely, joka on todella, todella tiukassa. Ehkäpä menemme kuitenkin Benskun kanssa voittajaluokkaan ainakin kokeilemaan oman kokemuksen lisäämiseksi Taon kanssa kisaamista ajatellen, tai katsotaan tätä suunnitelmaa tämän syksyn avoimen luokan kokeiden jälkeen. :)

Aluksi mun piti tehdä Bensonin kanssa kertauksenomaisesti kaukoja tölkkien kera, jotta olisin sitten voinut tehdä sen koesuorituksena. Benson oli todella paineistunut ja aivan tärisi, ehkäpä uudesta paikasta. Lisäksi sillä on nyt epämukava olo jumissa olevan selän takia, joka on tämän viikon vaivannut. :( Kokeilin kehumalla vahvistaa sen itseluottamusta, mutta Heidi totesi että nyt kannattaa höntsäillä jotain vauhdikkaampaa jotta saadaan koira rennommaksi, ja tämä auttoikin. Tämän jälkeen kaukotreenit kera tölkkien kahdella etäisyydellä. Tein myös lyhyttä pätkää seuraamista. Tämän jälkeen tehtiin avoimen luokan suoritus niiltä osin, kuin se oli mahdollista.

Seuraaminen taluttimetta
Ulahti lähdössä, painoi jalkaa vasten seuraamisessa, piti kontaktin hyvin. Pysähdyksissä taisi pysähtyä oikeaan perusasentoon?

Maahanmeno
Meni Bensonin mittakaavalla nopsaan alas, ja suoraan asentoon! Liekö tämän treenaminen auttanut vai oliko sattumaa?

Luoksetulo
Minä olin pihalla kuin lumiukko, käskytin milloin sattui! Bensoni meinasi lähteä Heidin käskyttämisestä. Eka suoritus meni aika plörinäksi, mutta myöhemmin kun kokeiltiin uudestaan niin meni muuten kivasti, mutta perusasentoon tuli vähän huonosti. Eli nyt tehotreenausta perusasentoon tuloon, mm. kovasta vauhdista!

Seisominen
Pysähtyi hyvin ja taisi jäädä suoraankin, mutta siirsi tassuja kun palasin luokse. Damn it, paikkaseisomista varmistettava kovasti! Heti kun tämän treenaamisesta on reilu viikko aikaa, puudeli palaa vanhoihin tapoihin tassun liikuttamisen suhteen.

Noutaminen
Luvalla laukkasi kapulalle, otti kapulan hyvin mutta pudotti sen, ilman lisäkäskyä otti kapulan uudelleen maasta ja laukkasi luokse, vino perusasento tässäkin.

Kauko-ohjaus
 Heidi huomasi, että maahanmenossa Benson jää oikea kyynärpää ilmaan, ja herkästi tekee vaillinaiset liikkeet vaihdoissa. Maasta istumaan nousussa jouduin antamaan kaksoiskäskyn. Ensimmäisessä maahanmenossa liikahti inasen eteenpäin, toinen meni paremmin kun maltoin itse antaa käskyn rauhallisella matalalla äänellä. Heidin neuvo oli, että perusasennosta maahanmenoon antaa palkan maahan etutassujen väliin jotta saa opetettua maahanmenon alas asti, ja muuten palkkaa tiheämmin yksittäisistä vaihdoista, jotta saa niihin enemmän säpäkkyyttä ja liikkeet loppuun asti.

Kokonaisvaikutus 
Heidi sanoi että nyt liikkeiden välit menivät paremmin ja paremmin ilmaisin Bensonille että se oli tehnyt hyvin.
Sitten oli Taolaisen vuoro :)

Tein aluksi jäljen nurmikolle, pituus 10-15m, kolme kulmaa. Tao tuli heti autolta asti kuono maassa, valmiina ryhtymään jälkihommiin. :) Mentiin reippaalla ravilla jäljen alkuun. Vaihdoin hihnan mahanpuolelle ja päästin pennun jäljelle, jossa sillä olikin aluksi aika kiire eikä tehnyt niin tarkkaa työtä kuin viime kerralla. Huomasin, että kaupungin nurmi harhajälkineen aiheutti sille päänvaivaa. Ensimmäisessä kulmassa valui iloisesti ulos, mutta hihnaa kiristämällä en päästänyt sitä kauemmas, ja hetken miettimisen jälkeen se kokeili nuuhkia sivulleen ja löysi suunnan johon jälki jatkuu. Toisessa kulmassa se meinasi oikaista, mutta kolmas meni hyvin. Jäljestäminen parani loppua kohden ja Tao alkoi päästä jyvälle. Eli jatkossa jälkiä erilaisissa maastoissa, myös haastavammissa eikä vain "neitseellisillä" nurmikoilla kuten tähän asti.

Tämän jälkeen oli vuorossa tokoa:
- Seuraaminen: Olen ruvennut palkkaamaan parin askelen välein kun Tao on oikeassa asennossa, koska eilen huomasin että se rupesi tarjoamaan oikeaa seuraamista. Tao seuraa hyvässä iloisessa mielentilassa, ryhdikkäänä ja pitäen kontaktia, mutta sen takapää valuu herkästi vasemmalle. Nyt teen niin, että kehusanalla merkkaan kun se suoristaa takaosansa ja palkkaan sen suoraan asentoon. Palkan jälkeen takapää valuu vasemmalle, mutta Taolle on alkanut tulla ideaa takapään suoristamisesta.
- Liikkeestä istuminen ilman käsiapua, sujuu kun Tao on mun edessä, mutta kun on vieressä niin tahtoo käskyn saatuaan kiertää eteen istumaan. Eli harjoitusta että istua voi missä kohtaa tahansa käskyn tultua.
- Kaukot s-m: vahvasti kiinni käsiavussa, mutta hyvä haju käskysanoista. Heidi treenasi tässä Taoa, ja pienen treenihetken jälkeen oltiin tilanteessa jossa Heidi piti käsiä selän takana ja antoi käskyn, jolloin Tao alkoi vaihtaa asentoa tai sillä oli ainakin jo hyvä haju mitä sen kuuluu tehdä.
- Perusasennosta maahan: tähän aluksi namikädellä apu jotta oppii menemään ekasta käskystä alas, ei kaksoiskäskyjä. Tässä vain myöhemmin tuli mieleen, että pitäisikö perusasentoa hioa vielä varmemmaksi ennenkuin yhdistää siihen maahanmenon?

Tao tokoili kivassa, energisessä mielentilassa. Palkkasin sitä riehakkaalla leikillä, johon se lähtee hyvin mukaan. Melkein parhaiten sujuu leikki ilman leluja. Nyt kun hampaat vaihtuvat, tuntuu ettei Tao meinaa saada lelusta hyvää otetta vaan se herkästi lipsahtaa suusta. Tavoitteenani on innokas koira, joka rakastaa yhdessä tekemistä ja jolle annan luvan tehdä asioita. Tuntuu, että nyt ollaan ihan hyvällä alulla tämän suhteen. :)

  Kiitos Heidille kivasta treeniseurasta ja superhyvistä vinkeistä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti