maanantai 20. elokuuta 2012

20/8/2012 Se on pääasia

Mentiin tänään Taon kanssa uunituoreina taveslaisina tavesin kentälle maanantai-treeneihin, treenien vetäjinä olivat tällä kertaa Outi Hermiö ja Maija Eerikäinen. Paljon tuli taas mielenkiintoisia ajatuksia ja oli mielenkiintoista seurata muiden treenejä, aiheena seuraaminen ja paikkamakuu (ja Bensonille tuttu ongelma ääntely paikkamakuussa, tosin hieman eri syystä kuin puudelilla).

Taon kanssa tein seuraamista Maijan katsoessa. Jatkossa mun pitää pitää namikäsi hieman taaempana, pidin sitä nyt liian edessä mutta oikea paikka tuntuu olevan hurjan takana. Kerroin että meillä on haasteena, että Taon takapää lähtee avautumaan vasemmalle. Tätä olen korjannut palkkaamalla sitten, kun Tao suoristaa takaosansa. Nyt saatiinkin ohje keskittyä Taon päähän! Pään ja niskan pitää olla suorana, ja tästä seuraa ettei takapäänkään pitäisi lähteä leviämään. Tao teki Maijan mukaan hyvässä vireessä hommia, tällä hetkellä virettä ei kannata enempää nostaakaan koska tekniikkaa ei ole vielä opittu. Haaveilen voimakkaasta seuraamisesta, katsotaan miten tämän haaveen kanssa käy. :)

Outin kanssa jatkettiin juttua vireestä, tarkemmin vireen nostamisesta ja laskemisesta. Outin näkemys tuntui hyvältä; koiran on pienestä pitäen opittava rauhoittumaan kentällä kun mitään ei tapahdu, mutta ohjaajan vihjeestä sen pitää pystyä nostamaan vireensä tappiin. Tästä taidosta on hyötyä monessa lajissa mutta myös arjessa.

Lisäksi Outi puhui asiasta, mikä tavallaan oli mulle jo tuttua mutta silti sain nyt uutta ymmärrystä aiheesta, nimittäin siitä että ohjaaja on passiivinen ja koira aktiivinen ja ohjaajaa aktivoiva. Tähän saatiin hyvää vinkkiä alkeisharjoitteluun ja ruvetaan sitä heti tekemäänkin. Aihe liittyy kiinteästi edelliseen asiaan vireestä.

Tämmöistä pohdintaa vireestä, jota opin toivottavasti tulevaisuudessa ymmärtämään ja säätelemään paremmin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti