lauantai 20. huhtikuuta 2013

20/4 Eilisen treenitEilinen rata ProCaniksella oli tähänastisista haastavin. Tässä kuinka meidän Taon kanssa kannatti se suorittaa:
- vastakäännös 2-esteelle (koira kiersi oikean puoleisen siivekkeen, mikä säästi sen matkaa parilla metrillä. Jos olisi kiertänyt vas.puoleisen, koiralla olisi ollut optimaalisempi linja jatkoa ajatellen.). Piti muistaa pitää katse koirassa kun lähti lähdöstä, jatkaa katseen pitämistä vasemman olkapään yli kun se ponnisti (mikä auttoi koiraa pysymään esteellä), ja lähteä samalla etenemään kohti 3-estettä (muuten olisi tullut kiire!) pitäen katse vas. olkapään yli. Juuri ennen 3-estettä piti kääntää katse oikean olkapään yli, jotta koira ei ajautunut 3-esteestä ohi
- 3-esteellä linjan miettiminen niin ettei tarvinnut väistää 3-esteen siivekettä, sitten koiran lähetys putkeen (4) ja SPURTTAUS!
- 4- ja 5-putkien väliin joko persjättö tai takaaleikkaus
- koiran tullessa putkesta (5) itse jo asemissa 6-esteellä, matalana, vas. ohjausjalka edessä. Esteelle niisto, jossa piti muistaa pitää katse kädessä riittävän pitkään
- 7-esteelle tyrkkäisy ja putkeen (8) lähetys. Kokeiltiin että tarviiko mun antaa tähän sanallista käskyä, tarvi. Ilman sanallista käskyä ei irronnut putkeen, pyhäkoululainen kun on. Käskyllä irtosi hienosti.
- Koiran ollessa putkessa (8) vauhdilla kohti 9-putken ulostuloaukkoa, samalla katse koirassa ja oikea ohjauskäsi takaviistossa. Tao luki hienosti tilanteen ja hakeutui putkeen (9), vaikka olin kaukana edellä! :-)
- koiran tullessa putkesta numerot muuttuivat niin että seuraava este oli nro 16 (Markon matikkataito??? :-D), joka tehtiin takaakiertona. Tässä täytyi malttaa mielensä ja riittävän lähellä estettä (eli sen jälkeen kun oli ylitetty kuvitteellinen koiran lähestymislinja hypylle) pyörähtää myötäpäivään ympäri ja lähettää koira takaakiertoon. Tämä kohta sujui meiltä upeasti - vain kerran (plääh). Muilla kerroilla rynnin liikaa tähän, tein pyörähdyksen peruutusasentoon liian aikaisessa vaiheessa tai ajauduin liikaa oikealle/ vasemmalle. Silloin kun ajoitus ja linja menivät oikein, tämä sujui kuin tanssi. Sääli että jäi vain kertaan ;-)
- 16-esteen jälkeisen kohdan tein siis vain kerran, mutta meille toimi siinä japanilainen, eli jossa tehtiin pakkovalssi-persjättö. Tässä olisi voinut käyttää muitakin tyylejä, mutta jäipähän ne kokeilematta.
- loppurata (meillä esteet 18-19-20) olivat aika perussettiä

Minä olin treenien jälkeen ihan hiestä märkä, vaikka olin keventänyt vaatetusta, ja Tao näytti tältä:

Todettakoon, että hetken huilittuaan se jo kosiskeli mali-Almaa ja kotona härnäsi puudelia, ettei kukaan luule että se oli ihan rääkätty :-D

Jäähkälenkillä auringonlaskiessa :)
Meidän upeat treenikamut:

Alma
Susi

Tänään olin arvioimassa TamSK:n agilityn alkeiskurssikarsinnassa kursseille halavia koirakoita. Ei siitä sen enempää, kuin että olipa muutama tosi makea tapaus! :)

Sen jälkeen treenattiin Lean kanssa tokoa. Kylläpä Taon tekeminen on vielä aika vaiheessa, voihan iik! Seuruussa lähti taas poikittamaan - tähän tehtiin keppiharjoittelua jonka toteuttamisessa Lea oli ihan pro, eli kulki meidän perässä, koski kepillä Taon takapuoleen jos se oli vinossa ja naksautti kun Tao korjasi, jolloin mä palkkasin. Leankin mukaan näki selkeästi edistyksen. Samalla kun takaosa suoristui, myös etuosan asento parani eli Tao ei ottanut poskellaan niin paljon tukea mun jalasta vaan aatteli ihan itte. :) Tätä pitäis nyt tehdä, toinen asia joka vaatii korjausta, on edistäminen. Eli paikka on tällä hetkellä liian edessä, mikä korostuu liikkeestä pysähdyksissä. Mitkä olisivat hyviä tapoja korjata edistämistä? Palkan suuntaa (palkka taaksepäin/takaa) olen kokeillut, mutta tuntuu että niillä ei oikein idea mene perille.

Luoksetulon tein pari kertaa. Sain Helenalta hyvän vinkin, että luoksetulon vauhtia lisää sen treenaaminen pitkältä matkalta. Eka, hitaampi luoksetulo tapahtui parinkymmenen metrin matkalta, toisen tein melkein 30 metristä ja siinä oli asennetta - Tao tuli kovaa!

Hyppyä tehtiin pari kertaa, Tao ensin ujosteli 5 laudan korkeutta mutta hyppäsi kevyesti, sen jälkeen ei ongelmaa. Treenien lopuksi villitsin Taon ja juostiin ympäri kenttää. Siinä Tao karkasi pari kertaa hypylle ja suoritti sen hyvällä tekniikalla, tätä en pitänyt pahana koska haluan lisää imua tokohypylle. Toivottavasti sille jäi vahva mielikuva siitä, että toko on superkivaa. :)

Kevät tulee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti