tiistai 23. huhtikuuta 2013

23/4 Tokotreenit

Eilisaamu aloitettiin naksutinkoulutuksella, opetin molemmat pojat koskemaan kuonolla vuodesohvan vetolaatikon nuppiin. Tämä pikkuvirittelynä. Taon kanssa muutama noudon palautus, sitten molemmille käsikosketusta. Iloinen pikkutreeni, molemmat tykkäs.

Iltapäivällä virittelin ruudun hiekkakentälle. Benson on kovin fiksoitunut laukkaamaansa matkaan. Se selkeästi laskee kuinka monen laukka-askeleen jälkeen pitää käännähtää ympäri. Oma moka, oon tehnyt liian  monta toistoa samalta matkalta. Täytyy alkaa muuttaa tätä puudelin oivallusta, menee helposti vaan sähläämiseksi. Ette tiedä mitä kaikkea pieni vikkelä villakoira ehtii ja keksii ;) Tao juoksi ekaksi kulmakartion taakse. Odotin, sitten yhtä'äkkiä se juoksi ruudun taakse seisomaan. Odotin taas. Tao hermostui että enkö tajua ja kantoi kosketusalustan sitten suussaan mulle. Tuuli oli heittänyt sen ruudun taakse, en ollut huomannut tätä.  Tämän jälkeen se oli niin oivalluksensa lumoissa, että saatiin vauhdikkaita läpijuoksuja ruudun läpi, sen taakse. No, ei ainakaan flänkännyt nyt.

Eilen oli tavoitteellisten tokotreenit Tallilla. Lämppäkävelyllä Tao löysi jotain ja toi sen kysyvän näköisenä mulle. Katsoin että mitä se antoi - kokonaisen makkaran! Pyhäkoululainen oletti varmaan ettei saa ehkä syödä ilman lupaa sitä. En kyllä antanut sen lopultakaan syödä sitä, kehut ja leikit sai palkaksi.

Odotin mielenkiinnolla, että kuinka Tao käyttäytyy Tallilla sunnuntain kokeen jälkeen. Poju oli kuiteskin heti hyvällä mielellä, juuri sellainen kuin olisin halunnut sen olevan sunnuntaina. Haki aktiivisesti katsekontaktia, oli kivassa vireessä. Alkuun tehtiin sisääntulotreeniä ja naksuttelin sille katsekontaktin pitämisestä / hakemisesta. Sitten tehtiin pari vauhtinoutoa kahden hypyn kautta, tällä palautusvauhtiin hieman potkua. Ensin kerralla voisi kokeilla niin että juoksen mennen tullen Taon vieressä ja kiritän sitä. Tämän jälkeen seuruuta jossa kriteerinä suoruus, hyvin pysyi nyt suorana. Sitten muutama noudon palautus naksutellen tarjoamisen kautta, kriteerinä mielentila. Toi iloisesti, ei tullut mitenkään vauhdilla, tipautti käytetyn pikku ohjatun noudon kapulan takahampaiden väliin edessäni istuessaan. Sitten pari vauhtiluoksetuloa, merkkisana vaihtelevissa kohdin ja palkka jalkojen välistä. Edelleen nopeampikin / räjähtävämpi voisi olla. Paikkamakuussa kriteeri kuonon pitäminen maassa, olin lähellä. Tein lähtöjä ja paluita. Molla ja Nico vieressä kestivät hienosti mun aiheuttaman häiriön! Taon asenne kuonon maassapitämiseen on parantunut, jossain kohden oli hieman paineistunut mutta ei mun mielestä enää. Toisessa setissä treenattiin taas seuruun paikkaa, nyt mietittiin konsteja kuinka saada koiraa taaemmas. Naksuteltiin kontaktin pitämisestä, ja ruokapalkka todella takaa - tätä pitäisi nyt muistaa tehdä. Vähän pentutreeniä imuttamalla. Nopeita jääviä vartaloavuilla - lelun kanssa hetsaten ja vartaloavuilla toimi parhaiten. Kierrättämisen kautta vauhtiluoksetuloja ja seisomisen stoppeja. Pysähtyi napakasti sanalliseen käskyyn + käsimerkkiin. Seuruuta tarjoamisen kautta, pikku hetsaus edeltävästi. Seuruu hyvässä mielentilassa, mutta lähti poikittamaan. Appari muistutteli kepillä suoruutta. Muutama sivulletulo kierrättämisen kautta, vaihdoin omaa asentoani suhteessa kiertämisen kohteeseen. Nyt tuli hyvin, suoraan sivulle eikä liian eteen. Täytyy varmaan työstää perusasennon paikka hyväksi, ehkä sieltä siirtyy oivallus myös seuruuseen.

Tänään aamulla tehtiin noudon palautuksia, joita aion nyt tehdä muutaman toiston kerrallaan, pari-kolme kertaa päivässä jos ehdin / muistan. Ruokapalkka ok, lelupalkka hyvä! Lelupalkalla sain kivan vauhdin, laukalla juoksi noutokapulalle ja kerran laukkasi koko matkan luokseni, muut reipasta ravia (joka ei ole se lopullinen noudonpalautusvauhdin tavoitteeni). Käytin tänään hieman isompaa noutokapulaa, jota Tao ei pyöräyttänyt takahampaidensa väliin. Muutama palautusasento vino, en sanonut mitään mutta peruutin askelen taaksepäin, korjasi.

Viime viikolla oli vielä lunta näin paljon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti