maanantai 12. elokuuta 2013

Bää-ää!

Tanja ja Lari tuli tänään paimentaan meidän kanssa. :)

Tanja tuli mun kanssa laitumelle, antamaan ohjeita. Tässä vaiheessa ei vielä kannata liikaa hillitä /kontrolloida koiran menoa eikä käyttää sanallisia käskyjä. Herätellään intoa ja viettejä. Tao joutui tänään miettimään ja tekemään hommia lampailla enemmän kuin koskaan, ja toisen setin lopussa rupesi palikoita loksahtelemaan. Tuntui että se ei enää ittekseen siirrellyt lampaita tai tehnyt tottista, vaan rupesi pitämään niitä lampaita mulle ja mukauttamaan omaa liikkumistaan sen mukaan. Aikas mahtava tunne! Maahanmeno on jotenkin kummasti ruvennut unohtumaan, samaan aikaan kun into paimennukseen on lisääntynyt.. ;) Kiitos Tanjalle rautalangan vääntämisestä ja Larille myös. :)



Jallis näytti isolla laitsilla, millaisesta osaamisesta me haaveillaan. On se vaan niin hieno ja pätevä, upea koira! Manna ja Piu olivat myös hyvää vauhtia kehittymässä kelpo paimeniksi. Olipa mukava päivä. Bensonkin pääsi joukkoon, se toi keppiä kaikille jotka vaikutti vähänkään kiinnostuneilta ja paistatteli huomion keskellä. Ihanaa lampaanpaskaakin oli siellä täällä, niissä oli hyvä piehtaroida ja päivittää tuoksu syksyn muotihajuun.







Tao, Piu, Toivo, Manna, Taito, Viljo, Into, Jallis, Metku, Lee, Benson ja Fredde

Illalla tehtiin pienet tokoilut. Tao oli tosi super! Hieno asenne seuruussa, tuli ryhdikkäänä ja voimakkaana, piti paikkansa eikä yhtään painanut. Loppuun pysähdin töksähtäen ja Tao iski heti takamuksensa maahan. Toisella kertaa luisui eteen, tästä uusi yritys ja onnistui. Liikkeestä seisomisessa tipahti niille sijoilleen. Maahanmeno oli vähän hidas, mutta sitten villitsin sitä. Meillä tuntuu toimivan hyvin se, että maahanmenon käskysana on kimeä "mah!", Taon mielestä maahanmeno on silloin kiva leikki jossa se tipahtaa alas. Matalalla äänensävyllä annettu käsky on siitä vähän painostava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti