torstai 1. elokuuta 2013

Paimenessa

Suunnitelmissa oli niin käydä paimentamassa tänä kesänä, mutta erilaisten sattumusten yms. johdosta päästiin vasta tänään ensimmäistä kertaa tänä vuonna lampaille. Kiitos Minnan ja Annen. :)

Ekassa setissä Tao oli liinassa ja harjoiteltiin, että lampaita tulee lähestyä rauhallisesti ja aidan vieressä olevia lampaita kannattaa lähestyä aidan viertä. Samalla kokeilin vähän suuntakäskyjen muistamista, niitä ollaan arkielämässä jonkun verran käytetty.

Tokassa setissä Tao oli vapaana. Alun rykäisyn ja mun karjumisen jälkeen pyhäkoululainen tajusi, että kannattee edetä maltilla ja kuunnella emäntää. Oli kivaa, yllätyin kuinka kivasti Tao meni! Mää siinä aika lailla sähläsin, kun mm. en osannut pitää omaa tonttiani (eli olla päästämättä lampaita ohitseni) ja takaperin peruuttaminen oli kovin hidasta. Yritin yhdessä kohtaa työntää lampaita sivummalle, kunnes Anne ystävällisesti muistutti että mulla on paimenkoira lampaiden siirtelyä varten. :D

Tässä loppuosa meidän menosta. Ens kerralla olisi suunnitelmissa lopettaa paimennus jotenkin järjellisemmin kuin mitä tässä tapahtui, ja antaa Taon harjoitella tasapainopisteen hakua ilman että mä kontrolloin sen menoa noin paljon mitä tässä videolla teen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti