torstai 14. marraskuuta 2013

Hallilla

Kulo pääsi tänään ekaa kertaa meidän seuran hallille. :-)

Hallivuoron aloitti kuitenkin pikku synttärisankari, Benson täytti tänään 5 vuotta! Benson juoksi lelu suussa ympäri hallia sillä välin kun raivasin esteitä Taon luoksariharjoituksia varten. Toinen sai tehdä muutaman putken ja pujotella, voi vitsit kun se on taitava pujottelijakoira, sääli että menee tämäkin taito vähän hukkaan. Bensonilla aloitettiin maanantaina eläinlääkärillä säännöllinen kipulääkitys, saa pistoksen kerran kuussa. Toivotaan että tällä pärjätään, tärkeintä olisi ettei vauhtiveikko juoksisi nyt mitään päin tai liukastelisi. Talvi kuitenkin kivasti tulossa ja silleen...

Taon kanssa tehtiin vähän agilitya. Sen pujotteluvarmuus on lisääntynyt huimasti. Harjoiteltiin lähestymisiä eri kulmista, leijeröiden putken takaa, poispäinkäännöksiä kepeille. Tao pujottelee hirveällä raivolla! Keinu tehtiin myös pari kertaa, ekalla kerralla juoksi täysillä loppuun asti ja tokalla kerralla vähän maltillisemmin.

Sitten tehtiin luoksaria. Yritin tehdä samoja harjoitteita kuin sunnuntaina Tiltun opissa, mutta Taon vauhti hidastui toisto toistolta. Pari kertaa lähdin lallatellen menemään, mutta Tao paineistui tästäkin ja tuli luimussa ravilla seuraavalla toistolla. Pelkkä kaikista luoksetuloista palkkaaminenkaan ei toiminut, ennenkuin ymmärsin muuttaa toimintaani ratkaisevasti: sen lisäksi että palkkasin luoksarista, mun piti jatkaa vielä kehumista ja namien syöttelyä Taon istuessa edessäni. Tätä en alkuun muistanut että näinhän Tiltu sen ohjeisti tekemään. Pienestä oli kiinni tämäkin. Voisi ehkä kiteyttää Taon kanssa, että liikkeissä joissa se paineistuu, tulisi kehujen ja palkkauksen olla kestoltaan huomattavan paljon pidempiä ja palauttavampia kuin kivoissa liikkeissä.

Kulo oli heti hallille tultuaan kuin liikkuisi siellä harva se päivä. Ei katsellut yhtään ympärilleen, ei haistellut vieraita tuoksuja, vaan katsoa napitti mua sen näköisenä että anna joku tehtävä. Ja niin me tokoiltiin, harjoiteltiin seuraamisen käännöksiä alkuun. Kulo ei oikein osaa käyttää takapäätään eikä pitää paikallaan pyörimisessä paikkaansa ja asentoaan ja hetkittäin tuli tunne, että aijaako mun jalkoja käännöksissä? Sitten seuraavassa hetkessä ei kuitenkaan tuntunut siltä. Herkästi tarjoaa maahanmenoa näissä ja ihan hirmuinen halu on tehdä asioita, ilman että menee kuitenkaan sähläämiseksi. Merkkasin sellaiset kohdat, joissa edes vähän otti takajaloillaan ristiaskelia. Jatketaan tämän työstämistä.

Noutoakin kokeiltiin. :) Kulo odottaa maltillisesti lupaa, ja nouto-käskyllä ampaisee vauhdilla kapulalle. Takaisin tuodessa leuat käyvät jkv. Pyysin tulemaan sivulle, ja kiepsahti luontevan näköisesti perusasentoon kapula suussa. Ajattelin että opetan noudon luovutukset sivuille (Hele älä väitä vastaan ;)).

Istumista vahvistin vapaana liikkumisena mun ympärillä, maahan menisi herkästi mutta paljon tuli onnistumisiakin. Mun tarvii kaivaa Marin ohjeista, että mikä olikaan seiso-käsky, sen olin ehtinyt totaalisesti unohtaa!

Hallin ulkopuolella tuli Lea ja Hanna vastaan ja esittelin ylpeänä Kuloa heille. Kulo lähti leikkimään Lean avainnauhan kanssa, ja olisi lähtenyt mielellään Lean kanssa jatkamaan töiden tekoa. Kolmannen Loppu-käskyn jälkeen Kulo tajusi että hommien teko tosiaan on ohi, ja tuli hakemaan multa rapsutuksia.

Koirat pääsivät vielä tunnin metsälenkille. Silti mun perässä on kävelty ympäri taloa odottaen aktiviteettia. Nyt kaikki nukkuvat tyytyväisinä, Tao selällään kopassaan ja Kulo ja Benson sohvalla vierekkäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti