lauantai 9. marraskuuta 2013

Kulo

Meille muutti tänään uusi perheenjäsen, Taon sisko Kulo. :)

Olen aina ihaillut Kuloa. Iän myötä ihailu on vain lisääntynyt, ja kesällä kun oltiin Taon vireen ja paineistumisen kanssa ajoittain aika aallonpohjassa, olin rehellisesti sanoen kateellinen kun näin kuinka upea intensiivinen harrastuskoira Taon sisko onkaan. Sitten sain mahdollisuuden tarjota juuri tälle samaiselle koiralle kodin. Kiitollisin ja nöyrin mielin otin tarjouksen vastaan, ja pitkän suunnittelun jälkeen Kulo muutti eilen meille. Päätös tuntui suunnitteluvaiheessa oikealta myös Taon kannalta - heti kun olimme Henkan kanssa päättäneet, että Kulo tulee meille, pystyin ottamaan paljon rennommin Taon kanssa. Aikaisemmin olen toivonut Taoon tiettyjä ominaisuuksia lisää, mutta nyt kykenen hyväksymään sen sellaisena koirana, kuin se on. Kilttinä, hienotunteisena ja rauhallisena koirana joka haluaa tehdä oikein ja olla pidetty. Kun olen saanut löysättyä omaa pään sisäistä pantaani, Taosta on aivan viime viikkoina kuoriutunut rento, huumorintajuinen ja innokas treenikaveri. Tao on upea ja opettavainen koira ja olen onnellinen että minulla on se. Usein on kuitenkin tuntunut, että minulla olisi enemmän treenihaluja kuin mitä Tao jaksaa ja kykenee tekemään hyvällä vireellä. Nyt saan treenata tokoa niin paljon kuin sielu sietää. :-D

Mari toi Kulon meille. Aluksi käytiin tokoilemassa lähikentällä, ja Mari näytti kuinka treenaa Kulon kanssa ja kuinka palkkaa sitä. Olin ihan että vau, voiko tämä olla totta että saan näin upean koiran! Kotona koirat näyttivät tulevan hyvin juttuun ja ulkona painettiin menemään hyvässä yhteisymmärryksessä. Kulolla tuntui olevan hauskaa. Sisällä oli illalla vähän jännempää, Kulo ujosteli puudelia ja vahti ruoka-astiaansa ja Tao hienotunteisesti istui toisessa huoneessa nurkassa, aistien ettei ilmapiiri ollut täysin rento ja haluten olla omalta osaltaan lisäämättä jännitteitä. Iltalenkki ja pieni naksuttelutreeni Kulon kanssa rentouttivat ilmapiiriä ja yöpuulle mentiin rennoissa merkeissä.

Kiitos Marille tästä upeasta mahdollisuudesta. Toivon ettet tule koskaan katumaan päätöstäsi, ja lupaan että yritämme parhaamme Kulon kanssa tehdäksemme sen elämästä mahdollisimman kivaa ja nautinnollista!1 kommentti: