sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Takajalat osa 2

Tänään oli ihana ilma. No okei, tuuli heilutti mäntyjä niin että paikoin pelkäsi että oksa tippuu päähän, mutta aurinko paistoi kirkkaasti ja me työviikon aikana auringonvalon unohtaneet työläiset saimme ihanaa valohoitoa. Koirat saivat painella pari tuntia metsässä.


Iltapäivällä oli tokoilun vuoro.

Treenasin Taon kanssa istu-seiso-vaihtoa, jossa se toisinaan siirtää takajalkaansa istumaan mennessä. Harjoittelin vastahoukuttelun avulla tätä niin, että Taon piti oikein keskittyä pitämään kinttunsa paikallaan houkutuksista huolimatta. Merkkasin tassun liikuttamisen oho-sanalla. Tässä elävää kuvaa, ei tosin oo mitenkään täydellisen onnistunut suoritus meiltä kummaltakaan, armoton video kertoo:


Taon kanssa tehtiin myös tunnaria, jossa vedin sen pois kapuloilta jos meni oman yli tai vaihtoi suuntaa kapuloilla. Katsotaan ahdistuiko tästä kovasti, eiköhän se seuraavassa treenissä selviä. Tao handlaa kyllä hajuerottelun hyvin ja pitää kapulaa kauniisti.

Kulon kanssa harjoittelin aluksi etutassujen laittamista vadille. Kulo löi aluksi raivokkaasti vatia tassulla, mutta en halunnut vahvistaa tällaista käytöstä koska haluaisin vadin avulla opettaa sellaisen käytöksen, jota toivon targetille (seisoo etutassut targetilla, ei kynsi alustaa tms). Kulo ei oikein hoksannut tätä tarjoamisjuttua, joten kaivoin laatikon esiin ja harjoiteltiin ihan pelkkää tarjoamista. Edettiin laatikon kanssa niin, että laittoi kuonon ja toisen etutassun laatikkoon. Tämän jälkeen otin taas vadin esiin, ja namilla houkutellen/naksuttimella merkaten saatiin hyviä toistoja joissa asettui etutassut vadin päälle seisomaan. Tästä jatkettiin heti etiäpäin niin että lähdin kävelemään myötäpäivään vadin ympäri ja kannustin Kuloa pitämään tassut vadilla, naksutin kun otti takajaloilla sivuaskelia. Tämä kun rupesi sujumaan, niin ei muuta kuin vati pois ja kokeilemaan kuinka takapää toimii seuruun paikallaan pyörimisissä:


Harjoiteltiin myös nättiä pitoa. Kulo piti tunnarikapulaa nätisti pureskelematta paikallaan istuen, mutta kun otin liikettä mukaan tähän, leuat alkoivat heti käydä. Mutta jotain oivallusta oli tullut!

Piilotin muuten tunnaria ennen meidän treeniä pihaan, Tao löysi ekan kerran ja Kulo seuraavat kaksi kertaa ja etsi kapulaa hienosti nenä auki maata nuuskien!

Pikkuvillakoirastakin täytyi ottaa vähän elävää kuvaa:


Kulo oli treenien jälkeen niin onnellisen näköinen ja seurasi mun perässä kuin hai laivaa. Benson vanavedessä. Tao kävi välillä seuraamassa meidän touhuja, välillä piti tuijottaa oravaa ja välillä piti ihan torkkuakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti