lauantai 12. toukokuuta 2012

12.5.12 Blogin nimi ja osoite muuttuu :)

Tänään oli päivä, jota on odotettu kuukausia, voisiko sanoa jopa vuosia. Toista koiraa oli suunniteltu jo siitä lähtien, kun Benson oli yli vuoden ikäinen. Pitkällisen miettimisen, ystävien kanssa käytyjen keskustelujen ja rotuun tutustumisten (ja koiraharrastuskärpäsen kiukkuisen pureman jälkeen) jälkeen päädyimme siihen, että bc on meidän rotu. Kasvattajia kiertelimme vajaan vuoden verran, kunnes Tanja ja Jallis kolahtivat niin ettei enää tarvinnut etsiä. Seurasi (liian monen) viikon kuumeinen odotus, joka vielä venyi Virossa suorittamani opetusharjoittelun johdosta. Tuntui piinaavalta lueskella muiden pennunostajien kokemuksia ensimmäisistä päivistä ja viikoista.
 
Tänään sitten ajelimme neljättä kertaa Tanjan luokse, ja enää meidän ei tarvinnut palata kotiin tyhjin käsin. Dippi eli Tao juoksi heti pihalla vastaan, siskonsa Manna vanavedessä. Taon touhuja katsellessa tuli suuri kiitollisuuden tunne siitä, että saamme Tanjalta tämän pennun. On jotenkin niin järkevän oloinen ja kovasti kontaktihakuinen pentu. Tehtiin aikuisten koirien kanssa lenkki Rekijoen ihanissa metsissä, koirista höpöttäen. Sekin on niin mukavaa, että kasvattajan kanssa synkkaa niin hyvin! Yhdessä voidaan varmasti jakaa niin Taon elämän ilot kuin surutkin (joita tietenkään ei toivoisi tulevankaan).

Automatka sujui hyvin. Muutama juustonpala kuonoon kun ilme oli säikähtäneen näköinen auton käynnistyessä ja lähtiessä liikkeelle, ja pentu rauhoittui heti ne syötyään. Vähän tuli matkapahoinvointia, joka ilmeni pienenä kuolaamisena (ei sentäs mitään kuolarantuja roikkunut). Pentu nukahti jalkoihin laitetulle filtille ja nukkui koko vajaan 2h automatkan, välillä vilkaisten että me ihmiset oltiin tallella. Ihan uskomattoman reipas ja järkevä tapaus!Kotona aluksi vähän ujostutti, mutta meidän perässä seuratessa ja pian oman rohkeuden löydyttyä paikat tutkittiin. Syötin ensimmäisen ruoan kädestä, se maistuikin hyvin. Benson oli jotenkin hirveän hyväntuulisen oloinen, sai jatkuvasti leikkihepuleita ja katseli pentua uteliaasti. Tosin penneli on tänään käyttäytynyt asiallisesti eikä roiku Bensonin korvissa, kuten siskonsa kanssa päivällä leikkiessään. Pennun kassista löytyi kiinnostavia leluja, jotka Bensonin mielestä olivat tietenkin sille tarkoitettuja. Luista on pientä kisailua, mutta kummatkin kunnioittavat toisensa oikeutta käsillä olevaan luuhun. Benson on tänään kalunnut enemmän luuta kuin koskaan (ihan kiva hampaita ajatellen)! Kun pentu nukahti, avautui Bensonille hyvä tilaisuus pitkän aikaa uteliaasti silmäillä, että millainen tulokas meille olikaan tullut. Mutta ihmeen hyvin on koirilla yhteiselo lähtenyt liikkeelle, kummatkin ovat ystävällisen kiinnostuneita toisistaan ja leluillakin jo leikittiin vähän yhdessä.

Olen pieni pentu vain, suloinen
Hei koska toi haetaan pois? Sillä on mun luukin!


Vähän vetoleikkiäkin kunnes narulelu takavarikoitiin
Olemme tänään harjoittelleet Taon kanssa nimeä, leikkineet vähän ulkona samalla istumista ja sivulla seuraamista harjoitellen ruokaa syödessä, ja paria paperille pissaamista lukuunottamatta pissat on tehty ulos. Pissahätä on iskenyt hauskasti tunnin välein tasatunnein. :) Autot vähän ihmetyttää, mutta pienen ihmettelyn jälkeen leikit jatkuu taas ihmisen kanssa. Tao hakee tosi paljon katsekontaktia. Se tuntuu olevan paljon enemmän kiinnostuneempi siitä mitä me ihmiset tehdään, kuin oudon puudeli-asuinkumppaninsa viirauksista. Tulevat päivät ja kuukaudet näyttävät, millainen koira tästä suloisesta pennusta kuoriutuu kotiutumisen jälkeen ja iän lisääntyessä.

Uuden kotiseudun hajuja nuuhkimassa
Pojat
Kiitos Tanja ihanasta koiranalusta!! :)

4 kommenttia:

 1. Onnea ihanan pienen pennun johdosta ja oikein mukavaa matkaa bordercollien sielunelämään!! =)

  VastaaPoista
 2. Voi että! Onnea koko perheelle uudesta tulokkaasta ;) ! Ihanaa nähdä jo pian!
  A, T ja U

  VastaaPoista
 3. Kaikkea hyvää Taolle
  ja teille koko porukalle tulevaisuuteen!

  VastaaPoista