lauantai 26. toukokuuta 2012

25/5/2012 ALO1

Olimme tänään toisissa toko-kokeissa, alokasluokassa, tuomarina Riitta Räsänen. Riitta oli tarkka tuomari, joka antoi hyvää rakentavaa palautetta suoritusten välillä. Tästä kokeesta sai paljon oppia ja treenattavaa!

1. Luoksepäästävyys 10 / 10 p - Benson istui nätisti paikallaan ja antoi tädin rapsuttaa.
2. Paikalla makaaminen 30 / 30 p - Meidän haastavin liike, jossa ongelmina on ollut vinkuminen ja toisinaan istumaan nouseminen. Tätä on hinkattu tosi paljon. Koira periaatteessa tietää mitä siltä odotetaan, mutta varmuutta ja itseluottamusta lisää tähän. Nyt makasi vinkumatta paikoillaan, muutaman kerran vilkaisi sivulleen mutta pääasiassa tapitti mua.
3. Seuraaminen kytkettynä 17 / 20 p - Pistevähennykset väljästä seuraamisesta. Ei ollut tyypillistä tarkkaa Bensonin seuraamista. Itse kävelin liian nopeasti, ja iso avara tila vaikutti selvästi Bensonin keskittymiseen. Eli lisää treeniä erilaisissa paikoissa.
4. Seuraaminen taluttimetta 36 / 40 p - Pistevähennys sihteerien moikkaamisesta. Sihteerinpöytien lähelle seurauttaminen aiheutti monelle koirakolle ongelmia, niin meillekin. Muuten seuraaminen oli nyt tarkkaa (niinkuin ilman hihnaa seuraaminen yleensä on) ja tajusin itsekin kävellä rennommin. Lisää häiriötreeniä tähänkin.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 19 / 20 p - Pistevähennys vinosta maahanmenosta ja parista vingahduksesta lähdössä. Suoria asentoja pitäisi treenata, toisaalta jos koira on rangaltaan ja lihaksistoltaan vino niin onko se välttämättä mahdollistakaan?
6. Luoksetulo 28,5 / 30 p - Muuten näppärä luoksetulo, mutta jostain syystä teki huonon perusasennon. Lisää varmuutta perusasentoihin.
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 19 / 20 p - Pistevähennys vinosta seisoma-asennosta. Tämä vinous kertautuu...
8. Estehyppy 19 / 20 p - Jännityksissäni annoin Seiso-käskyn liian aikaisin, ennenkuin koira oli ehtinyt kääntyä kokonaan mua kohden. Oma moka, parempi ajoitus ensi kerralla.
9. Kokonaisvaikutelma 9 / 9 p. Kuulemma miellyttävän näköistä yhteistyötä. :)
--> Yhteispisteet 187,5 / 200 pistettä, joilla 1-tulos, Kunniapalkinto ja toinen sija luokassa jossa 13 koirakkoa.

Oli todella iso ja mukava yllätys, että saatiin paremmat pisteet kuin monet näkemäni koirakot, joiden suoritus oli niin hienon näköistä. Tässä vielä video, jota en nyt ehdi leikata / käsitellä sen enempää:Nyt kuonot kohti Poria ja Yyteriä. Pikkukoira pääsee sitä ennen Eläinystäväsi lääkärin tiloihin pentupaineihin, on sitten tuttu paikka kun viikon päästä saa ekat rokotukset. Taon kanssa on mennyt hyvin, se on maailman helpoin pieni koira. Tao on ollut aika rauhallinen, vauhtiakin on toki alkanut viime päivinä lisääntyvästi löytyä. Tao on täyspäinen, taisteluntahtoinen, huomionhakuinen, kuuliainen ja nöyrä pieni ihanuus. <3


Kuvia ja videota luvassa ensi viikolla... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti