torstai 31. toukokuuta 2012

31/5/2012 Taon kuulumisia

Tiistai oli touhua täynnä. Aamupäivällä ajelin koirien kanssa treenihallille. Ajattelin, että kun Tao on niin hienosti oppinut rauhoittumaan autoon häkkiin, niin kentän laidalla olevaan häkkiin rauhoittuminenkaan ei olisi ongelma. Leikitin pentua narupallolla, josta se innostuikin kovasti. Tämän jälkeen treenattiin hetki, ja sitten Taon oli aika mennä Bensonin tilalle häkkiin. Tao raivosi häkissä, ja meillä meni Bensonin kanssa treenit pipariksi kun Benson paineistui Taon älämölöstä. Hetken aikaa mulla oli pentu, joka huusi häkissä, ja puudeli, joka huusi noutokapulan takana seisten. Kun Tao rauhoittui, otin sen häkistä ja taas leikittiin ja treenattiin hetki. Laitoin sen sen jälkeen autoon, jossa oli taas aikamoinen huutosirkus. Eli autoon rauhoittuminen huonontui. Luulenpa, että on selvempää laittaa vuoroaan odottava autoon tästedes. Kokeilee sitten muutaman kuukauden päästä uudelleen... Benson jäi nyt jäävissä liikkeissä suoriin asentoihin, ja teki kaikki sivulletulot oikein. Silti on epävarmuus siitä, että se ei oikeasti osaa ja hallitse näitä, vaan toisinaan tekee oikein ja toisinaan ihan ei. Lueskelin Korrien tottis-kirjaa ja siitä saatiin idea noutokapulatreeniin. Heitin noutokapulan, ja kun Benson juoksi ja otti sen suuhun, huusin Jes! ja heitin pallon palkaksi. Benson etsi koko ajan jotain monimutkaisempaa merkitystä (se ei tuntunut käsittävän, että riittää kun ottaa kapulan nopeasti suuhun vaan tarjosi monenlaisia asioita, kuten kapulan päällä seisomista tai kapulan takana seisomista tai makaamista). Saatiin lopuksi pari onnistuneempaa suoritusta ja asia jäi hautumaan.

Tämän jälkeen käytin tassuttelemassa Birgitan polulla, Tao sai hyvää treeniä epätasaisella metsänpohjalla kävelemisestä. Sen jälkeen uni maittoi kotona.

Puoli seitsemältä meillä oli pentutoko. Taolla on ihan uskomattoman hyvä keskittymiskyky ja kontaktinottamishalu! Se ei välitä muista pennuista, pystyinkin pitämään sitä vapaana treenatessa. Harjoittelin aika lailla omatoimisesti, kontaktinottoa, sivulle tulemista, seuraamista, leikkimistä. Lopuksi treenasimme luoksetuloa, joista toisen harjoituksen teimme niin, että pennut juoksivat koirakujan läpi. Tao matkalla vilkaisi yhtä pentua, mutta tuli varmasti luokse! Treenien jälkeen jäin puoleksi tunniksi höpöttelemään vetäjän, Annukan kanssa. Tao kävi makuulle, kun se huomasi että me ollaan tylsiä. :)

Pentutreenien jälkeen ajelin Niihaman palveluskoirakentälle, jossa oli Tavesin jälkikokeet. Koirat olivat tullessamme vielä metsässä, joten pääsimme tassuttelemaan treenikentälle. Reipas pikkukoira ei välittänyt isojen koirien louskunnasta autossa, vieraista hajuista ja ihmisistä vaan tassutteli reippaasti vieressä tai edelläni. Tao sai paljon ihailijoita, ja nautti tästä jakaen rakkautta ja puremista kaikille halukkaille! Aika moni olisi pennun kainaloonsa kaapannut ja kotiin vienyt.. ;) Kun seisoin pidempään paikoillani, Tao joko tapitti mua silmiin tai kävi maate. Lopulta koirakot kurvasivat vauhdilla paikalle ja tottisosuudet alkoivat. Sari Kärnän ja Kurtin upeaa tottista (92p.) seuratessa rintaan kohosi kaihoisa haave siitä, että mekin pystyttäisiin tulevaisuudessa yhtään tarkkaan ja upeaan suoritukseen. Koirassa ainakin on varmasti potentiaalia! Olin jännittänyt ammuntoja etukäteen, mutta aivan turhaan. Menin Taon kanssa sivummalle, ja Annukka viittoi mulle koska tullaan ampumaan. Syöttelin nakinpalasia ja keskityin olemaan itse rentona. Tao laukauksen kuultuaan vilkaisi äänen suuntaan, mutta jatkoi heti syömistä eikä näyttänyt stressaantuvan yhtään. Laukausten jälkeen menimme kentän laidalle katsomaan suorituksia. Tao kuuli kymmenkunta laukausta ja hienosti meni kaikki kuuntelut! Pentu jaksoi muutenkin päivän touhut hienosti, napittaen mua syötävän suloisilla silmillään. Heidi esitteli mua muille, ja kuulin koska kentällä ammutaan. Suunnitelmissa onkin nyt viikoittain käydä syömässä makupaloja, hyvä olisi varmasti että tätä treenaisi säännöllisesti aina reilusti murkkuiän yli.

Nyt Taolla on ruokahalutkin taas parantuneet, ratkaisuksi löytyi öljytilkan lisääminen turvotettujen nappuloiden päälle. Tänään sain yhden aterian syöteltyä treenatessa, pentu tavoitteli nappuloita ahnaasti. Harjoiteltiin kaukoja, joissa vielä on haasteena että osaan itse liikuttaa kättä oikein niin, ettei Tao siirrä tassujaan. Jonkun verran Tao meni lonkkalepoon maahan mennessään, mutta en palkannut näihin asentoihin vaan houkuttelin oikeaan asentoon. Kokeiltiin myös kahden lelun leikkiä, ja pikkukoira nautti tästä silmin nähden. Benson oli tällä välin juoksulenkillä Henkan kanssa, se oli kuulemma ollut niin hyväntuulisen näköinen että monen vastaantulevan lenkkeilijän päiväkin näytti ilmeistä päätellen pelastuneen.

Huomenna on tokotreenit ProCaniksella, ja ajattelin myös ehtiä tekemään niitä makupaloja. Siitä lisää myöhemmin... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti