tiistai 29. toukokuuta 2012

29/5/12 Tokotreenit

Meillä oli taas tosi mahtavat Marjon pitämät treenit. Tunnin aikana saadaan niin monia kullanarvoisia vinkkejä, että! Marjo oli suunnitellut monipuoliset treenit:

Treenattiin ekaksi seuraamista häiriön alla. Kentällä oli noutokapuloita, kartioita, ja yksi PALLO. Se veikin puudelin mielenkiinnon aluksi 100-0. Pidin makupalan (peuranlihan jämäpaloja keitettynä) näkyvillä, koska kiusaus oli sen verran kova. Seurautin Bensonia pallon lähellä, ja palkkasin aina katsekontaktista. Se saikin ideasta kiinni ja rupesi tarjoamaan sitä, jolloin pääsin vielä lisää kehumaan ja palkkaamaan sitä. En päästänyt sitä pallolle missään vaiheessa, ajattelin että treenihallilla se ottaa vain mun antamia leluja suuhunsa.

Sitten oli paikkamakuu, jossa menin piiloon. Benson oli nyt enemmän kierroksilla ja piippasi, mutta pysyi varmasti aloillaan. Poistuin Bensonin luota aidan taakse, menin kyykkyyn, nousin samantien ylös ja palasin palkkaamaan koiran. Näitä neljä toistoa. Harjoituksen edetessä piippaus loppui, eli Benson ei ruvennut keräämään ahdistusta (mitä se herkästi tekee), vaan meni rauhalliseen levolliseen mielentilaan. Viimeisen kerran kun palasin luokse, seisoin hyvän tovin ennenkuin vapautin Bensonin. Vapautuksen jälkeen ei seurannut mitään ihmeellistä vaan käveltiin kentän laidalle. Ajattelin tässä, että paikkamakuu on tosi kiva juttu, ja vapaa-käskyn jälkeen ei seuraa mitään huippuhienoa, ei ainakaan mitään kierroksia nostattavaa.

Tämän jälkeen kokeiltiin metallikapulan noutoa. Tein kisanomaisen suorituksen, jossa huomasin että täytyy harjoitella kapulan heittoa ettei se lennä ihan minne sattuu. Benson ampaisi luvalla sivulta kapulalle, otti sen reippaasti suuhunsa, palasi reippaasti ravaten ja hakeutui oma-aloitteisesti sivulle istumaan. Antoi kapulan käskystä ja jäi sivulle istumaan. Olin tähän tyytyväinen eikä tehty tätä enempää. Tämän jälkeen kokeiltiin sama puisella noutokapulalla. Benson juoksi ilmaan pomppien kapulalle, nappasi sen suuhun ja pomppien toi kapulan mulle - samalla järsien sitä oikein antaumuksella. Marjon mukaan se on ihan liian korkeassa vireessä. Mietittiin että jos noutamisesta tekisi tylsemmän jutun, mutta sitten pelottaa että nouto menee lahnamaiseksi. Haluaisin että Benson menee samalla draivilla, mutta laukkaa suoraviivaisesti mennen tullen, pureksimatta kapulaa. Harjoittelimme kapulan suuhun ottamista. Benson ottaa kapulan ihan mielellään suuhun, mutta hirveää paloa sillä ei siihen ole, ja heti jos mulla ei ole kristallinkirkkaana mielessä mitä siltä haluan ja annan hieman ristiriitaista palautetta, sen itsevarmuus laskee eikä se enää otakaan kapulaa suuhunsa. Eli treenistä pitää suunnitella sellainen, että pystyn palkkaamaan ja kehumaan sitä tiheästi! Marjo antoi neuvon, että ei kiellä puremasta vaan kehuu kun ei pure. Lisäksi teimme sellaista harjoitusta, että kapula Bensonille suuhun, jonka jälkeen peruutin ja Benson sai kävellä kapula suussa. Tässä se oli matalammassa vireessä eikä järsinyt kapulaa.

Ruutua kokeilimme ilman nauhoja. Vein lelun ruutuun ja lähetin sinne. Tämän jälkeen Benson tarjosi ruutuun menoa, mutta jäi seisomaan sen ulkopuolelle. Tämän jälkeen tarjosi kartion takana seisomista (vaikka ei olla harjoiteltu merkille menoa kuin kerran helmikuussa). Ilmiselvästi se ei tajua ruutuun menoa, jos ruudun nauhat eivät ole maassa. Ilmeisesti kaikissa kokeissa nauhoja ei ole, joten tätä täytyy miettiä. Nyt jätin nämä väärät tarjoamiset huomioimatta ja kutsuin Bensonin pois ruudulta.

Treenasimme lyhyesti kaukoja. Meillä on Bensonin kanssa iso ongelma siinä, että se liikuttaa tassujaan maahan-seiso-liikkeessä. Se saattaa nousta tosi nätisti ylös tassut kuin maahan liimaantuneina, mutta kun sillä on makupala suussa, niin se siirtää jotain tassua. Eikä sillä ole vielä mitään hajua siitä, että niiden tassujen pitäisi pysyä paikoillaan, vaan hyvin usein se ylös noustessaan siirtää jotain käpälää. Mun täytyisi näissä vaan paremmin keskittyä siihen, että tekisin todella hitaita ja hallittuja asennonvaihtoja.

Taokin pääsi treenihallille treenaamaan, harjoittelin sen kanssa vartin verran ennen Bensonin tunnin alkua. Penikka yllätti taas positiivisesti! Mulla on tavoitteena, että Tao pitää treenihallilla mua kiinnostavimpana asiana mitä se tietää, ja että se yhdistää treenihallin hyvään korkeaan vireeseen, mutta pystyy kuitenkin myös rauhoittumaan siellä. Pentu käveli ovesta sisään hallille kuin vanha tekijä, ei yhtään jännännyt hallia jossa se on kerran aiemmin ollut. Se tassutteli musta aika kauas sillä välin kun kaivoin treeniliivin repusta, mutta kutsuttaessa juoksi salamana luokse. Leikin sen kanssa jahtaus- ja vetoleikkiä, ja se keskittyi ihan täysillä meidän tekemiseen ja pisti lujaa vastaan. Saman tien kun irrotin lelusta ja kaivoin makupalan, se tuli mun eteen ja tarjosi eteenistumista. Tehtiin muutama sivulletulo-harjoitus, jossa se jo näppärästi pyöräyttää persauksensa mun jalan viereen. Tämän jälkeen juostiin yhdessä lelulle ja leikittiin. Näitä lyhyitä treeni-leikki-treeni-jaksoja tehtiin muutama, sen jälkeen vein pennun autoon ja otin Bensonin tunnille mukaan. Tao muutaman kerran huudahti perään mutta rauhoittui nopeasti häkkiin. On se vaan kiva haukku :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti