tiistai 12. maaliskuuta 2013

11/3 Tao 1 vuotta!

Uskomatonta kuinka nopsaan aika kuluu! Pikku-taolainen on jo vuotias koiranuorukainen. :)

Tao on vuodessa kasvanut komeaan 60,5cm korkeuteen ja painoa oli viime punnituksella 21,3kg. Tao on nyt lihotuskuurilla, se oli vuoden vaihteen jälkeen jo hyvän näköinen mutta on nyt päässyt vähän turhan hoikaksi. Boosterin korkeaenergistä nappulaa kuluu nyt n 800g päivässä ja saisi näköjään syödä vähän enemmänkin.Oltiin sovittu treffit Tanjan kanssa sattumoisin Mannan ja Taon synttäripäiväksi. Me näytettiin Taon kanssa meidän tokoa ja kysyin vinkkiä pariin juttuun bc-sielunmaailmaa paremmin tuntevalta. Liikkeestä seiso on Taolla tosi hieno, pysähtyy niille jalansijoilleen ja seuruu sujuu hyvässä ryhdissä. Liikkeestä maahan oli vähän hidas, teki hissitekniikalla ja lähti heti reagoimaan käskyyn mutta voisi mennä nopeamminkin. En ole maahansyöksymistekniikkaa opettanutkaan, varmaan osaltaan sen tähden että Bensonin maahansyöksytekniikka pitää sisällään eteenpäin ryömimistä ja oon tykännyt Taon tyylistä. Toki nopeutta treenataan tähän lisää, tavoitteena että käskyllä Tao tipahtaa maahan. Seuruussa oli Tanjan mukaan hyvässä ryhdissä. Katsekontakti pysyy kivasti. Takaosa lähtee vähän aukeamaan, ja oikealle käännöksissä Tao kuumuu niin että rupeaa hammastelemaan. Luoksetulo oli eilen ihan onneton. Tao tuli laukalla, mutta se oli joka askelella jotenkin kysyvän näköinen. Tanjan mukaan ei näytä jätettäessä paineistuneelta, mutta jotenkin se kai paineistuu matkalla tai ei ole ihan varma että voi tulla. Nyt ei auttanut sekään etten ota katsekontaktia. Osaltaan epävarmuus johtuu varmaan siitä, että tätä ei ole nyt viikkoon treenattu muiden kiireiden takia. Jatkossa, jos mulla on vähän vastaavanlainen rauhallisempi ja nöyrempi koira, niin en kyllä tee luoksetulon stoppeja ennenkuin suora luoksetulo on tosi varma ja nopea. :-/

Lisäksi Tao näytti eilen siltä, että se olisi mieluummin tehnyt mitä tahansa muuta kuin tullut sivulle. Oon jotenkin onnistunut markkinoimaan sen tosi tylsänä juttuna. Oon treenannut sivulletuloa mm. niin, että sivulletulon jälkeen on seurannut kivaa vauhdikasta tekemistä. Bensonilla tämä on toiminut niin, että se tekee entistä nopeammat sivulletulot että saisi nopeasti kivan palkan. Tao puolestaan ajattelee, että sivulletulo on supertylsä juttu joka on pakollinen paha ennenkuin pääsee tekemään jotain oikeasti kivaa. Eli se pitäisi nyt markkinoida itsessään kivana asiana. Tuo koira ei vain toimi niin suoraviivaisesti tai mun logiikalla, mutta vielä mä löydän sen kanssa yhteisen sävelen. Tänään (12.3.) tein niin, että villitsin Taon huutavaksi ja pomppivaksi (saan sen helposti tähän mielentilaan), ja otin tästä kesken villityksen sivulletulo-käskyn. Tao tuli oikein lujaa sivulle ja leiskautti takapuolensa jalan viereen ja istui siinä hyvässä vireessä. Varmaan voisin tehdä tällaista treeniä että yhdistyisi haluttu mielentila sivulletuloon. Muutenkin voisin tehdä vielä lyhyempää settiä, korkeintaan muutaman minuutin, ja pitää huolen että Taon vire on koko setin ajan mahdollisimman korkealla. Nyt Tao suhtautuu tokoon liian vakavana juttuna, olisi hyvä jos siihen saataisiin sama vire kuin agilityssa. Ehkä se sieltä tulee myös varmuuden lisääntyessä. Jatkoa ajatellen tässä riekuttamistreenissä on haasteena se, että mitäs jos vire nousee liikaa ja ääni tulee pysyvämmin mukaan tekemiseen, ja toisaalta että suorituskestävyyttä pitää kasvattaa. Mutta ajattelin treenata näin ja seurailla koko ajan samalla ettei ala tulla liian voimakkaita ei-toivottuja sivuvaikutuksia. Myös puhuttiin siitä, että voisin alkaa enemmän palkata lelulla namin sijaan, Tao kun on nyt ruvennut kivasti syttymään leluille ja syöksyy nykyisin narupallon perään tai leikkii halukkaasti vetoleikkiä. Vitsit kun aina tietäisi, että miten on järkevää toimia että saa sitä mitä haluaa. Olisko jollain antaa kristallipalloa? :-)

Lopuksi näytettiin vähän meidän agilitya. Tao on niin siisti siinä, se on niin estehakuinen mutta ohjaajanöyrä. :-D Keinua paukuttelin lopuksi, siihen pitäisi saada enemmän asennetta. Tao on siinä liian matalassa vireessä ja laskee keinun tassulla, "koska niin kuuluu tehdä". Täytyy jotenkin härnätä Taoon siinäkin sellainen röyhkeämpi asenne!

Pikkuinen pumpulikin pääsi näyttämään mitä hän osaa. Seuraaminen meni oikein mallikkaasti, mitä nyt tuli muutama vino perusasento välillä. Liikkeestä seis sisälsi tutun tepsuttelun jossa takapuoli siirrettiin oikella (vai etuosa vasemmalle?). Ruutuun juoksut onnistuivat oikein vauhdikkaasti, nyt ei arvottu matkalla. Ei kyllä odotettu ruutu-käskyäkään vaan karattiin ruutuun, mutta palkkasin nämäkin koska haluan tukea tätä Innolla ja vauhdilla ruutuun-meininkiä. Ensimmäinen nouto oli katastrofaalinen, johtuiskohan siitä että tätä ei ole kuukausiin tehty, mutta toinen meni jo kivemmin. Ekalla mm. Benson teki sivulletulon taakseni istuen siinä poikittain tyytyväisenä itseensä. Näytetitin myös pumpulin agilitya, kyllä hän niin mielellään tekikin pujottelua ja puomia.


Lopuksi koirat pääsivät järven jäälle juoksemaan ja kylläpä niillä olikin lystiä! :) Me nautittiin ihanasta kevätauringosta, joka jo lämmittää kovasti!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti