sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

24/3 Nuorten koirien tokorinki-karsinta

Tänään oli jännä päivä, osallistuimme Taon kanssa Pohjois-Hämeen kennelpiirin Nuorten koirien tokorinki-karsintaan. Tämä oli ensimmäinen näytön paikka ja kisatilanne meille.

Karsintaan oli päässyt 16 koirakkoa, joista x -määrä koiria pääsee tokorinkiin. Valinnoista ilmoitetaan sähköpostitse, saamme myös kirjalliset arvostelut ja kehitysehdotuksia eli hyödyllinen kokemus vaikkei rinkiin pääsisikään.

Karsinta aloitettiin yksilösuorituksilla. Järjestys oli: seuruu, luoksetulo, nouto ja vapaavalintainen liike.

Tunsin pientä jännitystä vuoroa odotellessa, mutta kun päästiin kehään niin jännitys ja paniikki oikein iskivät päälle. Ja mulla näkyy jännitys menevän jalkoihin: jalat oli ihan hyytelöä, tuntui että polvet taittuivat mihin suuntaan tahansa ja oli täysi työ pysyä jaloillaan. Liikkurin ohjeet tuntuivat tulevan jostain kaukaisuudesta äänivallin takaa, ja mulla kesti tajuta esim. mitä liikkeestä seis tarkoittaa, saati sitten että toteutin sen. Tao oli seuruussa tavanomaista paljon edempänä ja pomppi, mutta vitsit se yritti ihanasti vaikka emäntä varmaan haisi kauhulle! Luoksetulo olisi voinut olla sähäkämpi, mutta se oli suora ja Tao tuli laukalla loppuun asti, vaikka se on luoksetulossa ollut aikaisemmin vähän häiriöherkkä ja epävarma ja nyt edelleen siellä toisessa päässä odotti emäntä kauhuissaan. Treenit on auttaneet. :) Noutokapulan kanssa pelattiin varman päälle ja käytettiin mahdollisuus suorittaa liike kapulan pelkkänä pitona (5s). Tao jostain syystä tarjosi aluksi kapulalle alakuonokosketusta, mutta otti kapulan sitten suuhunsa, muuten liike ok. Liikkeestä seis on meillä ollut vahva liike ja se otettiin vapaavalintaiseksi. Tao ei seuruussa ollut ihan niin skarppina kuin olisi voinut, ja edisti taas. Otti muutaman korjausaskeleen, mitä ei yleensä tee.

Meidän suorituksen jälkeen vein Taon ulos ja se meni heti ripuloimaan, eli mun jännitys oli kyllä tarttunut siihenkin. Mutta ihana koira - ei lamaantunut tai vastaavaa vaan hienosti tsemppasi oman osuutensa niin hyvin kuin tässä tilanteessa mahdollista! Mä en oo vissiin ikinä pelännyt noin paljon kuin tänään, olipa karmea kokemus. :-D Tiedän kuitenkin että jännitys helpottaa kun pystyn enemmän luottamaan Taon osaamiseen ja kun me saadaan lisää kokemusta. Silti jotenkin nurinkurisesti nautin tästä koetilanteesta ihan hirveästi, ihanaa kun Tao osaa jo niin paljon että me kohta päästään kisaamaan! Nyt tietää mitä juttuja treenataan - kokeenomaisia liikkeiden aloituksia, liikkurointia ja häiriöitä pitää ainakin tehdä kovasti!

Tässä meidän yksilöliikkeet videolla:

Lopuksi oli paikkamakuut. Tao meni ekasta käskystä maahan, laittoi leukansa maahan. Nosti sen ylös kun yksi kelpie kehän laidalla vinkui (tosi hienoa nuorten kokemattomien koirien tehdessä paikkamakuuta olla siellä kehän laidalla levottoman koiran kanssa...), mutta jossain vaiheessa laski leuan taas alas. Nousi heti ekasta käskystä. On ihanan, ihanan hiljainen paikkamakuissa. Mun sielu lepää Taon paikkamakuuta katsellessa, noin pääsääntöisesti ;) Ainakin kun vertaan Bensonin paikkamakuisiin, jossa jokainen mateleva sekunti tuntui vuodelta.

Karsinnan jälkeen pieni koira oli ihan puhki.

Tässä lopuksi pyhäkoululaisen pieni loppukevennys (yrittäkää olla huomioimatta mun mölinöitä ;)):2 kommenttia:

 1. Ihanaa, upeeta ja mahtavaa!
  Teijän seuraamisessa alkaa näkyä the fiilis, kasvistäti tykkää! :))))
  Hienoa työskentelyä ekassa koettelemuksessa, hyvin tsemppasitte molemmat jännityksestä huolimatta.
  Oon kovin ylpeä teistä!

  Ja pianonsoitto oli ihan pop! :D

  VastaaPoista
 2. Kiitti Tanja :) Mäkin oon tosi tyytyväinen Taon seuraamisen asenteeseen, kontaktiin (paitsi alussa vilkuili liikkuria, se treenataan pois) ja ryhtiin. Paikkaa täytyy treenata taaemmas, hyppimistä pois jne mutta kun asenne on kohdillaan niin tästä on kiva jatkaa :)

  VastaaPoista