keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Syksyinen treenipäivä

Nappis lupautui ystävällisesti koutsaamaan meitä peuran kanssa. Teemana oli rytmitykset. Koottiin rata, jossa oli kaksi kolmen hypyn suoraa, suorien välissä oli kaksi hyppyä pitkittäin ja päissä putket. Alkuun rallateltiin suorat suorina, hypyt oli ekaa kertaa 55cm korkeudessa, eikä peura ei osannut koota itseään hypyille vaan ajautui hyppy hypyltä lähemmäs ja lähemmäs rimaa. Jos on tottunut hyppäämään pitkiä laakahyppyjä matalien esteiden yli, niin voi tulla vähän vaikeuksia jos meinaa samalla tyylillä ylittää korkeammat hypyt. Mulla oli helppoa, Tao on niin estehakuinen ja irtoava.

Seuraavaksi vaikeutettiin harjoitusta vas. puoleisemman suoran ensimmäinen, oik. puoleisen suoran keskimmäinen ja vas. puoleisemman suoran kolmas hyppy. Nämä takaaleikkauksina. Myötäpäivään rataa mentäessä alkoi jo löytyä rytmi, joka kyllä hukkui kun vaihdettiin suuntaa. En tiedä kummallako on puolieroa vai onko kummallakin.

Vaikutti siltä, ettei peura kokoa itseään ollenkaan hypyille. Nappis pyynnöstäni kokeili Taon kanssa, ja kah, jo rupesi homma taittumaan. Kummankin ohjaajan kanssa tuli välillä tilanne, jossa Tao haistatteli ja meni just sen esteen, minkä halusikin. Yllättävää pyhäkoululaiselta. On se kuiteskin niin kiltti.

Pikku kuvaussession tuloksia:
Sen jälkeen ajeltiin lähimetsään tekemään koirille jäljet. Nappis meni ekan jäljen Ainon kanssa. Käytiin roiskaisemaan se sama jälki Bensonin kanssa, tavoitteena on vaan saada pikkubuudelille jotain aktiviteettia. Voi toista kun se on niin innostunut jäljestämisestä! Ihan kohtuullisen hyvin pysyi jäljellä, vaikka on vauhtia ja aikas poukkoilevaa. Jotain sen kaaliin on kuitenkin iskostunut: jos liikaa sählää niin hukkaa jäljen. Benson selvästi yrittää pysyä jäljellä, ja yrittää keskittyä hommaan nykyisin paremmin.

Ajattelin etten tekisi jälkeä Taolle, joka oli jo melkein tunnin yhtä mittaa (hyi meitä!) mennyt agilitya, mutta ahneus iski. Tein lyhyen jäljen jolla 6 keppiä. Tao tuli autosta aika rauhallisen oloisena ja ajattelin ettei tästä tuu mitään, mutta jäljestikin ihan hyvällä draivilla. Löysi neljä keppiä, jotka toi mulle ja sai palkaksi ruoan. Pysyi hyvin jäljellä kuono maassa. Tästä kiva mieli. :) Ensi kesänä jäljestetään paljon aktiivisemmin kuin tänä kesänä! Vaikka kyllähän sitä vielä ehtii tänäkin syksynä jäljestää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti