tiistai 29. lokakuuta 2013

Iltatokottelut

Oli tänään vähän hitaanlainen olotila tavoitteellisten tokossa, liekö 5h unta yövuoron jälkeen vaikuttanut asiaan..

Taolainen oli söpö. Eikös se kuvaa tokokoiraa hyvin? Saako sillä pisteitä, ainakin kokonaisvaikutukseen?

Tehtiin kolme vauhtiluoksetuloa. Hetsasin hyvään vireeseen ja jätin vauhdikkaasti istumaan, teki molemmat luoksetulot hyvällä vauhdilla ja asenteella ja etenkin ekalla lähti heti luoksetulokäskystä niin lujaa kuin pääsi. Palkka jalkojen välistä. Kolmas luoksetulo semmoinen kilpajuoksuluoksetulo, jossa appari juoksi kilpaa lelulle, peuranvasa voitti eikä ottanut yhtään painetta tästä kilpajuoksuasetelmasta. Mulla on kännykässä lataamani laskuri, johon merkkaan onnistuneet, aika hyvät, aika huonot ja tosi huonot luoksetulot. Mun pitäisi päättää joku raja onnistuneita luoksareita, kunnes uskallan kokeilla pysäytystä tai maahanmenoa. Tai ylipäätään kehitellä vielä tämän laskurin hyödyntämistä. Tällä hetkellä laskurissa on paaaljon enemmän onnistuneita luoksareita. :)

Noutoa tehtiin myös, kahden hypyn yli joista toisen korkeus 50cm. Korkeammalla hypyllä haen vakaata puruotetta. Appari vielä lähti tässäkin juoksemaan kilpaa. Piia fiksuna ihmisenä bongasi, mistä noutokapulan hitaat nostot johtuvat - kapula on peuran kuonoon liian pieni! Se joutuu hamuamaan sen maasta, eli nyt isompi kapula kehiin. Ohjatun noudon kapulan nosto sujui vauhdikkaammin.Takaisintulovauhti hyvä.

Kaukoissa hypyt takapalkkana. Sivulletulo hidas, maahanmeno hidas, ylösnouseminen vaikea/ei pystynyt, takapalkka auttoi ja nyt täytyy vaan varmaan kehua näissä enemmän joka välissä että koira tietää tekevänsä oikein, jos sitä kautta löytyisi itsevarmuutta. Tässäkin itsevarmuus on kovasti aaltoilevaa sorttia, luulin että ahdistumisista oli jo päästy koska niitä ei ollut aikoihin tullut. Kotona voidaan tehdä kokeenomaisemmin näitä. Olin jo lopettamassa kaukotreeniä Taon nihkeilystä hermostuneena, kun se alkoikin pomppia mua vasten ja muut sanoivat että jatka nyt hyvä ihminen. Niin tehtiin loppuun yksi m-i-vaihto ja siitä palkaksi hyppy.

Seuruu kohti erinäköisiä häiriöitä (matkin törkeästi Piian treenin ;)). Kieputtiin kolmen ihmisen välistä ja ympäri, paikoin oli tosi ahdastakin (kun seisoivat mokomat niin lähekkäin ;)) mutta Tao ei tuntunut edes huomaavan heitä. Sitten seurautusta kohti seinää, eka kävellen ja toka juosten, taas Tao vaan seurasi vieressäni silmät säihkyen eikä näyttänyt edes huomaavan mitään seinää. Mahtava!

Istumisia liikkeestä, palkkasin namilla istumisen ja istumassa pysymisen. Alkuun yritin heittää namin Taon suuhun - huonolla menestyksellä - ja meinasin tulla opettaneeksi että istu-käskyllä istutaan ja sitten hypähdetään taaksepäin. Sitten, kuten Hellu sanoi, rauhoitin omaa toimintaani ja laitoin oman sisäisen puudeliuteni aisoihin ja jatkettiin harjoitusta hallitusti.

Pienet seuraamisen pyörimiset vielä molempiin suuntiin, kivasti käytti takapäätään ja piti aika hyvin päänsä paikan. Muutama ruutuun lähetys, juoksi varmasti mutta jostain syystä jäi aivan ruudun etureunaan.

Ja ainiin tunnari! Kuusi kapulaa, etäisyys viitisen metriä. Tehtiin alku liikkiroitna ja Tao ei oikein tajunnut että mitä mä siinä pyörin, sekin olisi pyörinyt mukana. :-D Meni hyvällä asenteella, etsi mun mielestä ihan hyvin ja toi oman. Tehtiin kaksi kertaa, ekalla palautuksesta vauhtipalkka, tokalla palautus eteen ja palautuksessa vielä pieni kapulan veto.

Paikkaistumisessa pysyi hyvin paikoillaan, varmuutta on tullut mukavasti. Takaisinpalatessa annan aina namin korkealta, koska Tao näyttää niin vaivautuneelta kun palaan kehänauhalta sen luokse. Paikkamakuu muuten jees, mutta oli vääntäytynyt tosi outoon asentoon, oli jotenkin puolikylkimakuussa mutta ei ihan. Eka maahanmeno hidas, siitä huomautus ja uusi yritys jossa tiputtautui alas just hyvin. Istumaannousu hidas ja hieman vaiheittainen mutta lähti heti mun käskystä nousemaan ja ehkä kun makuuasento oli niin outo, ei olisi voinut suoriutuakaan tästä tuon nopeammin. Eli nyt käänteishoukuttelun ja tönimisen avulla työstämään paikkamakuuasentoa. :)

Treeni-idea, laitan tähän ylös että muistan: Koira istumaan, kolme hyppyä ympärille (taakse, molemmille sivuille). Lähetetään hypyille sanallisilla käskyillä + vartaloavulla (oikea, vasen, out). Brandelin koulutuksessa käytettiin leluja hyppyjen sijaan. Tällä voi rikkoa ennakoimista esim. ruutuunlähetyksessä tai noudossa.

Paljon oli treeneissä sisältöä, ihan hengästyttää kun lukee nämä. Mutta harjoitteet oli lyhyitä eikä meinattu keksiä tekemistä 2x10minuutiksi. Kotona treenien jälkeen Tao villitsi Bensonia leikkiin, löi tassulla ja hyppi hassun näköisiä sivupomppuja. Ja yritti saada muakin innostettua johonkin. Ei ollut väsynyt hän ainakaan. :)

Buudelilla oli tärkeä pesti yötyöläisen unen valvojana. Noh, tiedä häntä valvomisesta, siinä se kuorsasi pää tyynyllä, peiton alla mun kainalossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti